USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські волонтери везуть на схід дитячі обереги

27 Листопада 2016 20:40
Дитяче рукоділля, продукти та одяг для бійців АТО передали працівники Волинського обласного еколого-натуралістичного центру волонтерам під час заходу, присвяченого третій річниці Майдану Гідності.

Про це повідомляють в прес-службі УКРОПу.

Керівник волонтерського центру "Серце патріота", депутат Луцької міської ради від фракції "УКРОП" Сергій Балицький розповів, що вже не вперше співпрацює із еколого-натуралістичним центром.

"Ми неодноразово доставляли на схід малюнки, ляльки-мотанки, патріотичні вироби вихованців центру, – каже Сергій Балицький. – Такі обереги дуже важливі для бійців. Зазвичай, вони носять їх у кишені біля серця. Знаю випадки, коли хлопцям навіть у домовину клали талісмани, виготовлені для них дітками".

Під час заходу, приуроченого річниці Євромайдану, працівниками та маленькими вихованцями центру читали патріотичні вірші. На концерт разом із волонтерами завітали батьки бійця АТО Павла Шитуського - Валентина та Петро. Пані Валентина активно бере участь у допомозі бійцям попри те, що має обмежені фізичні можливості. Жінка не чує та не бачить. На Схід вона постійно передає в'язані рукавиці. Волонтери зауважують, що відвезли бійцям уже 500 пар створених Валентиною рукавиць.

Познайомитись із еколого-натуралістичним центром також були запрошені сім'ї-переселенці із Луганської та Донецької областей. Діти із цих родин мали можливість відвідати майстер-класи центру.

Голова громадської організації переселенці Криму та Донбасу Олена Черенкова розповіла, що разом із сім'єю переселилась до Луцька із Луганська у 2014 році. Планували лише на декілька місяців, поки у місті стане мирно. Проте проживають тут уже два роки.

"У нашій організації 250 людей, 150 із них це діти, - зазначає пані Олена. – Сьогодні діти із великим захопленням брали участь у майстер-класах. Думаю, більшість із них знайдуть тут для себе гуртки по-зацікавленням".

Вчити берегти та любити природу неможливо без любові до своєї країни, вважає директор обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук.

"Ми постійно збираємо кошти, продукти, одяг для бійців. Діти на гуртках роблять для хлопців обереги. Цього разу усі продукти та одяг зібрали суто силами колективу, – наголошує директор центру. – Зі Сходу також отримували подарунки – розписані прапор та ящик з-під снарядів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus