USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як на рівненському полігоні навчають старшин та сержантів

23 Червня 2016 09:43
На базі Рівненського загальновійськового полігону у період з 22 по 24 червня 2016 року під керівництвом командувача військ оперативного командування «Захід» розпочався навчально-методичний збірз головними сержантами рот (батарей).

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Тучинський полігон, що під Рівним, – місце особливе. Це своєрідна маленька країна, де вчорашні цивільні здобувають військовий досвід. Тут діють власні правила і звичаї. Однак, навіть у польових умовах колишні вчителі й лікарі, музиканти і студенти, яким, в силу вторгнення ворожих сил в Україну, довелось одягнути камуфляж, намагаються не забувати про домашній затишок. До слова, серед бійців, які перебувають на навчаннях на полігоні - багато й волинян.

Основною метою навчань є розвиток лідерських якостей молодших командирів, доведення єдиних вимог з підготовки особового складу та надання практичних навичків щодо проведення занять з бойової підготовки (з предметів загальновійськової підготовки).

Про це повідомили у прес-службі оперативного командування «Захід».

Так, під час зборових заходів військовослужбовці проходять підготовку за різними військовими предметами, опановують навички тактичної медицини, навчаються на площадках мінно-вибухової та інженерної підготовки, виконують вправи з вогневої підготовки.

У навчання також включені вправи психологічної підготовки, коли військовослужбовці проходять психологічну смугу перешкод у супроводі димових та звукових ефектів, що імітують справжній бій. Одним із прийомів психологічної підготовки є випробування мужності бійців під час танкової атаки. Боєць має укритись у окопі коли танк проходить над ним, вичекати слушного моменту та уразити його протитанковою гранатою чи з гранатомета.

У навчаннях беруть участь військові, які вже мають досвід бойових дій у АТО, а також контрактники без такого досвіду.

Повернувшись у свої підрозділи військові передадуть отримані знання своїм підлеглим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus