USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Затриманий на Донбасі майор РФ звернувся до Путіна

14 Серпня 2015 10:04
Російський офіцер пояснив, чому потрапив до України, але не стріляв, і попросив Путіна про визнання своєї належності до ЗС РФ і про допомогу, - повідомляє 5 канал.

Служба безпеки України оприлюднила відеозвернення кадрового офіцера Збройних сил Росії майора Володимира Старкова, затриманого на Донбасі, до Путіна. Старков попросив головнокомандувача російської армії не відмовлятися від нього.

"Шановний Володимир Володимирович! Я діючий офіцер, прослужив 19 років. Я не бойовий офіцер, я чисто "паперовий", тиловий офіцер. Не знаю, як в таких ситуаціях діяти і що, але 19 років я все-таки якось прослужив в російській армії, і мене тепер не визнають, кажуть, що такого не було, такий не служив, хоча є товариші по службі і все таке, які можуть підтвердити даний факт, що ми служили", - заявив Старков.

Росіянин обурений тим, що Путін послав воювати саме його: "Треба спеціальних людей посилати, а не кого попало". Після цього він запевнив, що не є терористом, оскільки не йшов в Україну когось вбивати: "Тому перед затриманням я не став чинити ніякого опору, тому що знав, що офіційно переді мною немає ворогів, що Україна нам війну не оголошувала, ми Україні теж, ми не вороги. Проти кого мені застосовувати зброю було? Тому прошу визнати, що я дійсно військовий, і допомогти звідси до Росії перевестися", – підкреслив майор. "Прошу все-таки визнати, що я дійсно військовий, і допомогти звідси до Росії… перевестись", – поросив майор свого головнокомандувача.



Раніше повідомлялося, що влада Росії дала вказівку ватажкам терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” затримувати українських офіцерів, щоб у подальшому обміняти на затриманого українськими прикордонниками російського військовослужбовця Володимира Старкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus