USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Дезертирів» 51 бригади відпустили в рідний Ковель

26 Жовтня 2014 12:48
Позачергові парламентські вибори для солдатів з багатостраждальної 51-ї механізованої бригади з Волинської області стали справжнім подарунком. Їх відпустили голосувати у рідний Ковель, - пише Комсомольська правда в Україні.

Нагадаємо, військовослужбовці 51 окремої механізованої бригади перетнули кордон з Росією. Офіцер бригади заявив, що це не дезертирство, і на бік ворога ніхто не переходив. Суд вирішив не заарештовувати «дезертирів», а обрав їм запобіжний захід у вигляді особистих зобов`язень.

Йшлося і про те, що, охрестивши бійців 51-ої механізованої бригади зрадниками, військове керівництво української армії надало чудовий інформаційний привід кремлівським пропагандистам.

Солдатів привезли в Запоріжжя, їх підозрюють у дезертирстві. Суд обрав як запобіжний захід домашній арешт на території військової частини "Уральські казарми", до якої вони прикомандировані.

Солдати виходили мітингувати за свою свободу, але поки марно. Кримінальна справа не закрита, прокуратура проводить розслідування. «Нас відпустили на 4 дні додому у Волинську область, в рідний Ковель. Звільнення дали, щоб ми змогли проголосувати. Я вдома не був півроку. За цей час моя донька вже підросла. Їй всього 1,2 року. Коли я від'їжджав, вона була зовсім крихіткою, а зараз багато чого навчилася. Зараз всією сім'єю підемо голосувати», - каже солдат 51- бригади Богдан Китиков.

У звільнення бійців відпустили в п'ятницю, 24 жовтня, а вже у вівторок, 28 жовтня в першій половині дня вони повинні бути в частині. Після повернення їх чекає ще один суд, так як термін домашнього арешту добігає кінця.

«Думаємо, що продовжать ще на місяць, - кажуть бійці. - Йшлося про те, що якщо ми погодимося на 3,5 роки умовно, то судові розгляди дуже скоро закінчаться. Але ми з хлопцями ні в чому не винні, тому не згодні навіть з умовним терміном», - резюмує військовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus