USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через чиновників у селищі під Луцьком діти опинилися на карантині. ВІДЕО

28 Грудня 2010 17:13
Запровадивши у селищі Рокині Луцького району програму з енергозбереження в дошкільних закладах, чиновники добилися того, що температура у спальнях дитсадка сягає плюс дев’яти.
Дехто з дорослих не ходять на роботу тижнями, оскільки ще з початку грудня сидять вдома з дітьми, адже дитсадок не працює, інформує «НТН».
З наказу місцевих чиновників позаторік у садку газове опалення замінили альтернативним – «твердим». Тож тепер гріються в закладі не від блакитного вогника, а від лісосировини, якої, однак, вистачає не на довго.
Розібратися в ситуації обіцяють за тиждень-другий, а допоки у спальнях порожньо.
До морозів групи гріли калориферами. Таким чином температуру піднімали до 16-18 градусів. Утім, задля дитячої безпеки від цих приладів довелося відмовитися. Тож нині працює лише горе-казан для твердого палива.
Керівник відділу ЖКГ смт Рокині Володимир Куліш, котельня може нормально працювати тільки тоді, коли будуть якісні дрова. «А зараз ми, практично, возимо сирі дрова. Їх рубаємо і опалюємо», – розповів Куліш.
Сухих дров буде багато, кажуть у селищній адміністрації. І хоча за 12 годин казан спалює їх причепами, тверде паливо все одно ощадніше за газ.
Рокинський селищний голова Марія Піскар каже, що палити газом – великі затрати: «Газ зараз 1000 кубів – чуть не три тисячі гривень. В сутки, якщо палити одним газом, ми спалюємо 2500 кубів газу. Це дуже великі втрати. такі великі, що селищна рада на субвенції, і держава ще більшої субвенції нам не дасть».
Батьки, що працюють, уже кличуть на підмогу як доглядальників малечі бабусь-дідусів. Іншими методами погрожують ті, кому сподіватися на підмогу родичів не доводиться.
«Поки що дружина взяла відпустку, а як далі буде – не знаю, – міркує місцевий мешканець Вадим Ничипорук. – Будемо, мабуть, заводити директрисі, чи головисі додому – хай глядять».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 28 Грудня 2010 17:48
РОКИНІ ДРУЖНО ГОЛОСУВАЛИ ЗА ВАРОВКУ ТІМАШЄНКУ,ЯКА ЗАГНАЛА ВСЮ КРАЇНУ У ГАЗОВУ КАБАЛУ.
Микола Зимовий Показати IP 28 Грудня 2010 18:07
Поки ВАРОВКУ ТІМАШЄНКУ керувала, то і в Рокинях був і газ і тепло. Як стали керувати прохвесіонали-прагматики, то не стало ні газу ні тепла. А дехто довго буде згадувати ЮВТ. В память добре ввійшла. І є з чим порівнювати.
Саня Показати IP 29 Грудня 2010 10:23
Так, це все Вона, і ціну на 50% на газ підняла, і ще у квітні на 50% підніме. ))) І кредит на 15 млрд у.е. взяла... І взагалі, Вона зараз при владі, уже рік...
лучанка Показати IP 29 Грудня 2010 13:05
шукайте причину у собі, а звинувачувати тимошенко чи януковича - набридло слухати і читати
Сергій Показати IP 29 Грудня 2010 15:30
Де та програма "з енергозбереження в дошкільних закладах", хто її бачив? читав? розробляв? реалізовував? Про що взагалі мова??? Чи кожен "начальніка" сам собі - енергоменеджер!! енергоаудитор!??? В підсумку - ось такі наслідки "діянь" тих "фахівців". Є гарна приказка: "Застав дурня Богу молитись,..." далі сподіваюсь всі знають...
Сотник Показати IP 31 Грудня 2010 23:36
Гнати таку селищну голову!
Енергоменеджер Показати IP 2 Січня 2011 12:35
Питаннями енергозбереження та енергоефективного використання ресурсів повинні займатись дипломовані спеціалісти та організації, які мають право проводити енергоаудит та надавати рекомендації. Отже, треба працювати грамотно, а не на власний розсуд голови вирішувати такі справи..Без знань та спеціалістів не варто ризикувати коштами громади...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus