USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи відкриють авіарейси з Рівного до Любліна вже цієї зими?

7 Жовтня 2016 17:52
Авіакомпанія «Brawo Airways» нещодавно отримала дозвіл на авіарейси з Рівного до Любліна.

Польоти мали б стартувати з Нового року, проте директор аеропорту Ігор Насинюк не впевнений, що проект вдасться реалізувати найближчим часом, і на це, з його слів, є низка причин. Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волиняни зможуть літати до Польщі з Рівного.

Так, влада Рівненщини, на відміну від Волині, своє летовище зберегла в дієздатному стані. Рівненський аеропорт, який з 10 липня запустив перші чартерні рейси, до Анталії, домовлявся про регулярні перельоти до Любліна та Варшави. Домовитися із варшавськими летовищами не зуміли. Зате з Любліном справи пішли успішно, і взимку з Рівного планували туди відправити перший за багато років рейсовий літак. Після нового року літаки мали відправлятися до Польщі з Рівного п’ять разів на тиждень. Вартість перельоту - від 20 до 50 євро.

Але виявилося не все так просто. Зі слів директора пана Насинюка, Рівненський аеропорт досі має невирішену проблему з потрібною технікою, зокрема снігоочисною. Окрім того, аеропорт має понад 12мільйонів гривень боргу, половина з якого – пеня. А тому, зазначив пан Насинюк, поки що не можна говорити про якісь конкретні дати, коли стартують перші рейси до Любліна.

Поляки, додав Ігор Насинюк, також намагаються допомогти, бо зацікавлені у появі рейсу Рівне –Люблін.



Сергій Мініч, речник Рівненської ОДА, зазначає, що летовище вже отримало офіційний лист від облдержадміністрації з вимогою звернутися до суду. З його слів, якби керівництво аеропорту своєчасно подало судовий позов, можна було б давно реструктуризувати заборгованість.

У те, що Кабмін на прохання Рівненської ОДА та облради спише всі борги, чиновники не вірять.

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук зазначив, що щодня відбуваютьсяь переговори з Києвом щодо долі Рівненського аеропорту.

— Питання на гострому контролі, — зазначив пан Корнійчук. — Навіть якщо борги аеропорту не спишуть, ми знайдемо шлях, щоб забезпечити його технікою. Розглядаємо різні варіанти. Серед них — купівля снігоочисної техніки на інше комунальне підприємство («Автобазу», - ред.), яке зможе передати її аеропорту в користування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Рівне так! Показати IP 7 Жовтня 2016 17:56
А Луцьк -райцентр!
лучанин Показати IP 7 Жовтня 2016 18:09
зате ніщо не гуде над головою! тільки в голові з бодуна!!! і не тільки
Смл Показати IP 7 Жовтня 2016 19:47
Треба через луцьк війскового ародрома і дали польшу і назад через луцьк треба казати
ОГО до Смл Показати IP 7 Жовтня 2016 21:09
ДБЛ!
Небесний тихохід Показати IP 7 Жовтня 2016 22:11
І як вони будуть шастати між «кукурузниками» з цигарками?
Йосип Показати IP 8 Жовтня 2016 08:26
На цьому Дугласі колись давно літали Європейці потім років 10 Африканці і нарешті будемо літати Ми.
Тарас до Йосип Показати IP 9 Жовтня 2016 03:54
Та нііііі ))) Літав цей супермега, починаючи 1995, в США, перевізник TWA. В далекому 2001 цей возик купила American Airlines. Так як 20 років літаку це більш, аніж багато, в 2015, по ціні металобрухту, проданий українцям (Bravo Airways). Приблизно на три місяці брали його в аренду в Афганістан, але й моджахеди не витримали, відмовились ))) Хто сумнівається пошук по "MSN 53187" - це типу, як по VIN номеру автівки.
так до Йосип Показати IP 8 Жовтня 2016 10:06
Погоджуюсь. навіть хоч з такими літаками працює аеропорт але не в Луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus