USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Голова РДА відверто демонстрував невдоволення обранням «не свого» голови райради

25 Листопада 2010 11:57
Голова ковельської райдержадміністрації Іван Смітюх (на фото) привселюдно відмовився привітати новообраного голову районної ради Петра Якубука і демонстративно залишив залу.

Під час першої сесії Ковельської районної ради шостого скликання 23 листопада обирали таємним голосуванням голову і заступників, - повідомила 25 листопада «Волинь нова».

У боротьбі за крісло голови райради зійшлися два ветерани освіти – директор Голобського дитячого будинку-інтернату Микола Пруд від Партії регіонів та помічник-консультант народного депутата України Петро Якубук, якого підтримала «Батьківщина».
Голова райдержадміністрації Іван Смітюх на сесії просив підтримати Миколу Пруда і зауважив: «Ви ж бачите яка ситуація в нашому районі: чим менше ми будемо шуміти, тим для нас краще».
Микола Пруд сказав, що пропозиція балотуватися від Партії регіонів була для нього неочікуваною, але він готовий до такої роботи. «Я хотів би бачити районну раду не політичним клубом, а прагматичним знаряддям, яке буде вирішувати для населення всі наболілі питання», - сказав Пруд.
Його опонент Петро Якубук цитував Святе письмо та поему «Енеїда», мовляв, усе життя намагався жити заради інших, аби залишити про себе добрий слід.
Під час таємного голосування Петра Якубука підтримав 31 депутат з 60-ти. Це – мінімальна кількість голосів для перемоги.
За Миколу Пруда проголосувало 23 депутати.
Отож, маючи лише третину депутатських мандатів, «Батьківщині» вдалося здобути посаду голови райради.
У коридорах влади кажуть, що ця перемога стала можливою завдяки голосам «Фронту Змін».
Такий підсумок волевиявлення став неприємною несподіванкою для регіоналів і не на жарт розсердив голову райдержадміністрації Івана Смітюха.
«Я не буду вітати Петра Григоровича, бо рахую, що громада втратила, а не виграла»,- сказав Смітюх.
«Можу тільки поспівчувати, наскільки це непросто буде. Все складніше, ніж ви думаєте», - додав Смітюх.
«Дякую й за такі слова, бо мудрий зробить з них висновок», - відповів на це Петро Якубук.
Він хотів було запросити Смітюха у президію, але той залишив сесійну залу.
Заступником голови Ковельської районної ради обрали Галину Коляду із «Фронту Змін», яку, до речі, ніхто не представляв і яка не виступала перед депутатами. За неї проголосували 33 депутати, причому регіонами відмовилися брати участь у голосуванні.

Нагадаємо, 23 і 24 листопада листопада відбулись сесії райрад і в інших районах області.

Так, у Луцькому районі головою районної ради обрали представника Партії регіонів Ігоря Волошенюка.
У Турійсьій районній раді перемогла представниця ВО «Батьківщина» Ольга Черен.
В Любомльській районній раді головою обрали представника Партії регіонів Святослава Гаврилюка.

Горохівська районна рада 24 листопада обрала головою очільника Горохівської райдержадміністрації Леоніда Андрійчука, обраного депутатом від Народної партії.

А депутатам Ківерцівської райради не вдалось обрати нового голову – жоден з кандидатів не отримав більшості голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Стрийко Показати IP 25 Листопада 2010 12:04
Я шокований з тупості Смітюха! Це яким треба бути биком щоб так себе поводити?
Soldier of fortune Показати IP 25 Листопада 2010 12:24
Хоч десь облизня піймали ПР. Ура! "Фронт змін" молодці! А пісні про "бачити районну раду не політичним клубом, а прагматичним знаряддям, яке буде вирішувати для населення всі наболілі питання", це пісні давні і лукаві. Що знаряддям була б це точно, але для дерибану ПР. Ковельчани я люблю ВАС! Ось в інших районах як Іваничівський, Горохівський, Любишівський тушкованих депутатів просто залякали, вивозячи за село і вони - погоджквалися голосувати під тиском. Такі горе-депутати це сором територіальних громад. Для чого сунулися в ради якщо штани мокрі? від елементарного брання "на понт". Ви проголосували "ЗА" злочинців, що фальшували вибори у 2004р. Для мене Майдан - це ФАКТ а для вас минуле. Хіба можуть вчителі-раби виховати інших дітей? Через це і живемо як бидло. Я зараз на МАЙДАНІ, протестую проти цих запопаливих ідіотів, що хочуть зруйнувати підприємництво, і усіх закликаю приєднуватися!!!.
Микола Показати IP 25 Листопада 2010 13:02
Як поважати такого Голову РДА? Мурло...
Міля Показати IP 25 Листопада 2010 13:51
Підтримую Йвана, він нормальний бізнесмен.
Андрій Показати IP 25 Листопада 2010 13:52
А диплом ВИШу випадково не куплений в переході метро, " М " ??? - Хто навчався в Москві в дев"яностих , та може підтвердити здобуття Іваном Смітюхом кваліфікаці нженера-механіка (Московський автомобільний інститут, 1992 рік) ?
Люся, ковельчанка. Показати IP 25 Листопада 2010 16:55
Смітюх - справді смітюх. Прізвище каже за себе. Покинути залу - це дикунство вищої гільдії. У цього полішука будуть такі ж діти, і у їх дітей- ще гірші. Цим камінь-кошмарським інтелігентам, які папером з мішків з-під цементу витирають сраку і кажуть вмитиса, скупатиса, наїстиса, не допоможуть навіть дипломи Оксфорда і Кембріджа. Їм треба курси крою та шиття мішків і сажотрусів.
Віра до Люся, ковельчанка. Показати IP 28 Листопада 2010 21:56
Шановна Люся! А що в даному випадку мав робити Смітюх? Він мершій побіг доповідати Клімчуку, що в Ковелі не вдалося поставити свою людину в керівництві райради. Не важко собі уявити, що за таких умов Смітюху вже було не до привітань...
Камінь-Каширець Показати IP 25 Листопада 2010 17:24
Панянка Люся,ковельчанка з дипломом Оксфорда і Кембриджа, а який папір ви використовуєте? Хочу Вас принагідно інформувати, що правильно писати КембрИдж, а не КембрІдж! Ось така то-наука!
Юра Показати IP 26 Листопада 2010 19:01
Камінь-каширці взагалі сраку не витирають. А якщо витирають, то пальцем. Як мусульмани. Смітюх - теж.
Мусульманин до Юра Показати IP 30 Листопада 2010 14:29
Ех,Юра, Юра, Юра... Чи ти бачив як мусульмани (камінь-каширці) це роблять? А можливо тобі це приносить задоволення? Дивись Юрчику, дивись уважно по- сторонам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus