USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Гробокопателі» програли суд. ОНОВЛЕНО

29 Липня 2010 10:53
ДП «Волинські старожитності» програли Господарський суд у Волинській області у справі проти розпорядження адмінколегії відділення АМКУ про початок розгляду справи.

Цю інформацію 28 липня оприлюднив начальник територіального відділення Антимонопольного комітету у Волинській області Віктор Гупало під час прес-конференції.

Нагадаємо, що голова Волинської ОДА Борис Клімчук 25 травня заявив, що ціни на послуги археологічної експертизи, які проводить ДП «Волинські старожитності», завищені. Археологи з цим були категорично не згодні, заявляючи, що зменшення цін знищить галузь.

Адмінколегія тервідділення АМКУ прийняла розпорядження про порушення справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції підприємством "Волинські старожитності".

Як розповів заступник начальника АМКУ у Волинській області Сергій Луговий, який був присутній на судовому засіданні 28 липня, суддя прийняв рішення не на користь позивачів.

Віктор Гупало припускає, що археологи намагатимуться «затягувати процес», подавши оскарження до Львівського апеляційного суду. Проте, на переконання антимонопольника, вони справу програють, так як є велика кількість заявників про незаконну діяльність підприємства і фактичних доказів.

«Ми отримали більше двохсот заяв від людей, які поскаржилися в контролюючі органи, в тому числі Антимонопольний комітет про те, що без виїзду на місце або виконання неповних робіт, які прописані в документах, це підприємство (ДП «Волинські старожитності» – «ВН») виставляло рахунки і відповідно видавало свої документи про проведення експертизи», - розповів Гупало.

«Археологи не надали в повному обсязі свої послуги для замовників сіл Ківерцівського району сіл Гремяче, Чорниця, Криготівка, Цумань, Дерно, в Любомльському районі – в селах Машів, Головне, Бірки, в Маневицькому районі – Колки та інші», - продовжив антимонопольник.

За словами Гупала, за два роки діяльності, працюючи на Рівненську та Волинську області підприємство по необґрунтовано завищеним цінам підприємство заробило «не мільйон, трохи більше, і не два».

Тогоріч підприємство, маючи тих самих працівників, директора, бухгалтера та адресу, проте називаючись Волинська філія ДП «Охоронна археологічна служба України» інституту археології НАН України, вже заплатила штраф за зловживання монопольним становищем.

Проте тоді, гроші сплачував Інститут археології. Цього разу, у випадку, якщо вину ДП «Волинські старожитності» доведуть, розплачуватися доведеться самому підприємству.

Нагадаємо, що авторство терміну «гробокопателі» стосовно археологів належить голові ОДА Борису Клімчуку. 25 травня на нараді Клімчук говорив: «Ми винесемо інформацію на сесію по наших архітекторах, гробокопатєлях, які непомірні ціни беруть за свої погодження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
УКБ Показати IP 29 Липня 2010 11:38
Звільнити в управлінні культури Ворона і все буде нормально
Я до УКБ Показати IP 6 Серпня 2010 18:57
І малого стрільчука
goodok Показати IP 29 Липня 2010 12:37
"...вже заплатила штраф за зловживання АНТИмонопольним становищем..." і портал, здавалося б, розкручений, а помилки робите, як малі діти. Зловживати можна МОНОПОЛЬНИМ становищем, а не навпаки!
Любов Стадник Показати IP 29 Липня 2010 13:53
28 липня ц.р. в господарському суді розглядалася справа про визнання нечинним розпорядження адмінколегії Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про початок розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції підприємством "Волинські старожитності". Ціна послуг підприємства не була предметом спору.
Я до Любов Стадник Показати IP 5 Серпня 2010 13:17
Жіночко, тобі вдома на пічці вже пора сидіти, а не з антимонопольним комітетом в судову тяганину вступати.
Олексій Показати IP 1 Серпня 2010 07:32
Ой дякую, Володимире Батьковичу... Порадували. Як раз з експедиції в Шацьку вернувся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus