USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадських психологів рецензуватимуть науковці

14 Травня 2010 16:53
Волинські науковці пообіцяли рецензувати книги і виховні бесіди громадських організацій.

На засіданні круглого столу з питань співпраці громадських організацій, державних та наукових установ, які допомагають сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах представники громадських організацій поскаржилися, що для проведення виховних бесід у навчальних закладах від них вимагають спеціальні довідки, рецензії на їх роботу.

«Якщо зі школами ми налагодили співпрацю більш-менш нормально, то з вищими навчальними закладами така співпраця здебільшого разова. Крім того, від нас вимагають всілякі довідки, що ми «нормальні», - зазначив заступник голови благодійного фонду «Преображення» Віталій Ляснік.

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки Волинського національного університету Валерій Петрович пояснив, що хоч у громадських організаціях і працюють психологи, але бесіди з учнями повинні проводити люди з педагогічною освітою.

«Безперечно, що на кожну книжку, яка розповсюджується в навчальних закладах має бути рецензія педагога. Так само і на конспект лекції, бесіди. Тільки в такому разі можна проводити будь-яку просвітницьку роботу в школах і вузах», - зазначив науковець

Петрович пообіцяв, що разом зі своїми колегами налагодить співпрацю з громадськими організаціями у цьому напрямі. До слова, він сам – голова обласної філії Всеукраїнської благодійної організації Український фонд «Благополуччя дітей».

Крім того, голова правління Центру практичної психології сім’ї «Любисток» Людмила Переходько розповіла про те, що видають книги соціального спрямування в Інституті післядипломної педагогічної освіти.

«Але там можуть друкувати свої книги лише педагоги. А лікарі, психологи цим ресурсом скористатися не можуть. Хотілося би, щоб на це питання теж хтось звернув увагу», - запропонувала Переходько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus