USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грицюк відкинув звинувачення в перешкоджанні журналістам

20 Квітня 2010 17:32
Голова обласної ради Анатолій Грицюк оприлюднив власну заяву з приводу колективного звернення волинських журналістів, які звинуватили владу в перешкоджанні законній діяльності ЗМІ.

Прес-служба голови обласної ради надала текст заяви Анатолія Грицюка. Наводимо повний зміст заяви:

«Заява голови обласної ради Анатолія Грицюка з приводу Звернення групи журналістів.

Нещодавно я отримав Звернення групи журналістів, в якому висловлюється стурбованість ситуацією, яка склалася в інформаційному полі Волині. В ньому стверджується наступне: «Ваші неофіційні заяви про недопущення працівників ЗМІ на робочі засідання комісій суперечать Конвенції ООН про права людини та чинному законодавству України».

Відверто здивований такою риторикою у Зверненні саме до мене, оскільки жодних офіційних чи неофіційних заяв, які би суперечили згаданим документам чи означали тиск на свободу слова в області я не робив.

Авторитетно заявляю, що Волинська обласна рада та її голова завжди співпрацювали і співпрацюватимуть з журналістами на принципах прозорості. В свою чергу, сподіваючись на об’єктивність у висвітленні діяльності головного представницького органу краю.

На усі, без винятку засідання сесій обласної ради, колегій, постійних комісій обласної ради, Координаційної ради органів місцевого самоврядування при голові облради та інші офіційні заходи запрошуються представники друкованих та електронних ЗМІ, акредитованих в обласній раді. Зауважу, що правила акредитації, передбачені Регламентом обласної ради п’ятого скликання, є цілком лояльними і реальними для їх дотримання.

Жодного прецеденту недопущення акредитованих журналістів до подій, які відбуваються в раді за каденції депутатського корпусу 5 скликання не було і не буде.

Якщо на те є сміливість шанованих підписантів Звернення, то був би радий побачити спростування закидів в мою адресу щодо перешкоджання в професійній діяльності журналістів, висловлені у першому абзаці, підписаного Вами документу.

Висловлюючи глибоку повагу до роботи журналістів та їх самих, гарантуючи тактовність у співпраці зі ЗМІ, дуже щиро сподіваюся на таке ж коректне та етичне ставлення навзаєм. При цьому зауважу, що готовий до діалогу з Вами стосовно діяльності облради та її висвітлення у ЗМІ. Обіцяю розглянути всі конструктивні пропозиції.

Щиро бажаю Вам творчих успіхів та цікавих тем. Сподіваюсь, що наша співпраця відбуватиметься на засадах чесності, взаєморозуміння та толерантності.

З повагою, голова обласної ради Анатолій Грицюк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АРМАДА Показати IP 20 Квітня 2010 18:23
Ну цей на нашій стороні, а от Клімчук гайки хоче затягти.
а я тільки очима ГЛИП Показати IP 20 Квітня 2010 19:55
а я тільки очима ГЛИП. щО ТУТ ВІДБУВАЄТЬС?ЦЕ ПІАР ЧИ ЧЕСНЕ СЛОВО?
Знаюча Показати IP 21 Квітня 2010 09:24
Це не піар з боку Грицюка, бо він справді ніяким боком не був причетний до неофіційних заяв Клімчука, з яких певні особи заради власного піару (бо особливими журналістськими талантами похвалитися не можуть) роздули аж цілу "заяву". Одні відпрацьовують гранти начебто про захист права на інформацію, а інші бездумно підписують такі звернення. Бо такі підписанти охоче беруть нагороди з рук влади.
Знаюча Показати IP 21 Квітня 2010 09:27
Це не піар з боку Грицюка, бо він справді ніяким боком не був причетний до неофіційних заяв Клімчука, з яких певні особи заради власного піару (бо особливими журналістськими талантами похвалитися не можуть) роздули аж цілу "заяву". Одні відпрацьовують гранти начебто про захист права на інформацію, а інші бездумно підписують такі звернення. Бо такі підписанти охоче беруть нагороди з рук влади.
За правду! Показати IP 21 Квітня 2010 13:45
Почекаємо, чи вистачить у підписантів мужності вибачитися перед Грицюком. На мою думку, так звані борці за права журналістів банально побоялися зачіпати одного Клімчука, і приплели сюди Грицюка, котрий офіційних чи неофіційних заяв ніяких не робив, в обласній раді усіх журналюг пускають на всі засідання.
а я тільки очима ГЛИП ... Показати IP 22 Квітня 2010 02:39
до Знаючої:чого ви двічі проГОЛОСУВАЛИ? до За правду!, ви теж журналіст? всі лаються, а віз і нині там. тут говорять про потурання свободи слова в україні!а ті хто підписався, вважайте затягнув зашморг на шиї.Ще й оприлюднили список. ви ж подивіться хто в списку!!!одне одного чого варті!
Журналіст Показати IP 22 Квітня 2010 09:19
Так це сплановано почались дорослі ігри

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus