USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Італійці вимагають перефарбувати луцькі шоколадні батончики. Фото

20 Травня 2010 16:05
На засіданні Антимонопольного комітету України в Києві оприлюднили факт недобросовісної конкуренції луцького ТОВ «Віва» стосовно компанії «Ферреро С.П.А.» із італійського міста Альби.

Поро це повідомив сайт Антимонопольного комітету України.

Про недобросовісну конкуренцію заявила всесвітньовідома компанія «Ферреро». Її фахівці поскаржилися, що зовнішнє оформлення упаковок луцьких батончиків «Бонутті» та «Бенітто» містить основні елементи дизайну відомої споживачам упаковки шоколадного батончика «Кіnder Bueno».

Слідчі АМКУ встановив, що в оформленні упаковки батончика «Кіnder Bueno» використані такі основні елементи, як характерна двокольорова гама. Тобто, білий колір у верхній частині упаковки і червоний у нижній, розділені між собою хвилястою лінією в поєднанні з білими краплями.

Також у верхній білій частині упаковки розміщена назва батончика, виконана курсивом великими літерами коричневого кольору. А ще зображення двох шоколадних батончиків і поряд із ними - склянки молока і горішка з жовтою квіточкою на зеленому листочку.

Крім того, італійські заявники зазначають, що позначення «Бонутті» та «Бенітто» імітують слова італійської або іспанської мов, що також створює у споживачів асоціацію із назвою «Bueno».

На думку кондитерів, використання луцькою фірмою «Віва» для своєї продукції упаковок, що містять основні елементи дизайну упаковки батончика «Кіnder Bueno», є неправомірним використанням ділової репутації італійської компанії. Це може призвести до змішування з їхніми товарами і діяльністю.

Антимонопольний комітет тепер думає-гадає: чи притягувати до відповідальності ТОВ «Віва» за вчинення дій у конкуренції, що суперечать торговим чесним звичаям у підприємницькій діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 20 Травня 2010 18:23
ше би люди побачили,як ті батончики роблять,в антисанітарійних умовах на Ківерцівській...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus