USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юрій Войнаровський позбувся посади

29 Жовтня 2009 13:16
Юрія Войнаровського рішенням виконкому звільнили з посади директора Палацу культури міста Луцька. Про це 29 жовтня  інформує репортер «Волинських новин».
Натомість керівником колишньої «Просвіти» стане Юрій Поліщук, фронтмен гурту «Чорні черешні», опісля завершення реєстрації.
На сьогоднішньому засіданні луцького міськвиконкому розглядалося питання про звільнення із посади директора Палацу культури Юрія Войнаровського, через те, що він суміщає цю посаду із посадою начальника управління культури.
Войнаровський розповів, що він сам прагнув позбутися однієї з посад, пішовши з посади начальника управління культури, і продемонстрував власну службову записку.
У службовій записці на ім’я міського голови Богдана Шиби йдеться: «29 вересня 2009 року на Ваше ім’я мною була подана заява (особисто Вам у кабінеті) з проханням перевести мене з посади начальника управління культури на посаду директора народного Дому «Просвіта». Вашої згоди на переведення чи вмотивованої відмови я не отримав».
Войнаровський вказує, що обов’язки директора «Просвіта» він виконував безоплатно.
«У зв’язку зі зміною структури управління галуззю (створення департаменту культури та збереження історичної спадщини) змінено і функції управління культури та повноваження начальника управління. Крім того, виникло питання щодо подальшого функціонування уже перейменованого народного дому «Просвіта» в Палац культури як окремої юридичної особи. Тому, врахувавши вищезазначене та взявши до уваги прохання членів трудового колективу, я прийняв рішення залишити посаду начальника управління і весь свій творчий потенціал та управлінський досвід спрямувати на організацію діяльності Палацу культури. Вважаю своїм моральним обов’язком і надалі залишатися з трудовим колективом Палацу», - йдеться у службовій записці.
Начальник юридичного управління Луцькради Максим Гордійчук зауважив, що переведення, про яке просить Войнаровський, є неможливим.
Богдан Шиба сказав, що Войнаровський може написати заяву про звільнення із посади начальника управління культури, а тоді запропонувати свою кандидатуру на посаду директорка Палацу культури. Окрім того, він заявив, що Войнаровський влаштовує його як начальник управління культури.
Зауважимо, що раніше у коментарі «Волинським новинам» безпосередній шеф Войнаровського - директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Сергій Годлевський відмовився коментувати чутки про призначення на посаду директора Палацу культури Юрія Поліщука.
Додамо, що вчора на сесії Луцькради депутат Світлана Мамосюк зауважила, що не хоче аби Палац культури очолював Поліщук. «Ми вже мали прецедент, коли Міністерство культури в Україні очолювала Білозір. Але нам потрібний ефективний менеджер, а не музикант», – зауважила Мамосюк.
У підсумку члени виконкому прийняли рішення звільнити Юрія Войнаровського із посади директора Палацу культури. При тому він лишився начальником управління культури департаменту культури і збереження історичної спадщини Луцької міської ради.  
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
музикант Показати IP 29 Жовтня 2009 14:02
Так, що Войнаровський стільки років суміщав дві посади, будучи посадовою особою? Це ж відверта корупція! Мені дивно, чому це Юрій Васильович прагне залишитись директором Просвіти, а не начальником управління культури, він завжди підкреслював, який він чудовий музикант - от нехай показує далі свої вміння! Напевно "кормушку" забрали у генерала культури!Треба ще розібратися з магазинчиком його сина, що тихенько собі працює біля просвіти і заробляє на комунальному майні!!!
Юрист Показати IP 29 Жовтня 2009 14:24
Ого, який пафос! Певно, службова записка спеціально для представників ЗМІ писалася. Хоча, якщо розібратися, то це документ внутрішнього користування
Я Показати IP 29 Жовтня 2009 14:53
Ох ти і йолки-палки..., мабуть той же самий, що в чора в волинській правді так р’яно казав що Ю.В. награбастав чорт-знає що. А що є у Войнаровського чого не має сереньостатистичний житель Лукька. Може він за більше двадцяти років роботи нажив вілли в найкращому районі Луцка, дачі на морі, приватні магазинчики чи бари-ресторани, як більшість тих хто зараз при владі у Луцьку?! Чиновник це бумажки, а робота в просвіті - це творча! Враження, що ти повторюєш ті самі "сплєтні бабські" про Ю.В., що взяли собі для уваги наші мужі, які зацікавленні поставити до тоїж самої кормушки свою людину, ПРОСТОГО музиканта з бару. А думка колективу-громади чому не врахована!? Владі на все наплевать, ім треба пристроїти своїх людей! Бо ось така у нас демократія!
юристу Показати IP 29 Жовтня 2009 15:02
Та не писалась та записка для преси, просто або в міськраді є хтось, хто її журналістам показав, або ті ж журналісти взяли інтерв’ю у самого Войнаровського. До речі, а в чому ж таки ПАФОС?
????? Показати IP 29 Жовтня 2009 23:38
Як, тільки Шиба прийшов до влади - відразу почали копати під Войнаровського, навіть СБУшніки ним займалась. Це було питання часу. Юрій Васильович вмілий кервник, за це йому честь. і "лиже" добре. Проте, що сидів на кормушці.. всі це знають, і половина чиновників сидить. Шиба зібрав біля себе команду, яка йому вигідна. Облазнів !!! і доведе місто до "0". Криву назад !!! він був ХАЗЯЇН... Ті крали, але працювали на благо міста. Юра Чорні Черешні хороший дядько, думаю дасть ради. Бути директором залу не так важко.
для ????? Показати IP 30 Жовтня 2009 08:26
"бути директором залу не так важко" - це певно говорить той, хто сам ніколи не займав керівні посади. Керувати завжди складно. Одне діло, коли у театрі бачиш гарну виставу, і зовсім інше - протягом місяців її створювати. Одна справа відродити будинок культури, і зовсім інша - прийти на все готове.
??? Показати IP 30 Жовтня 2009 15:15
Навевно найважче брати в карман "левачок" Думаю Юра "Черешні" творча особистість і впорається з ростановкою. "бути директором залу не так важко" - це певно говорить той, хто сам ніколи не займав керівні посади. Керувати завжди складно"...- ---складно тому, хто не вміє !!!!!!!!!!!!!! Ю.В. добре заробив )))) при минулорічному відтворені Будинку Культури ))) П.С. Особисто нічого не маю проти Ю.В. - нормальний чоловік, посадовець. Просто не "угодний" Шибі.
Куратор Показати IP 30 Жовтня 2009 19:59
Цікаво, а як зможе Поліщук поєднувати творчу діяльність, різні гастролі там і роботу адміністратора? От наприклад свята - його колектив кличуть виступати в Рівному, а в "Просвіті" паралельний концерт. Що ж він обере - гонорар (за халтуру) чи мороку і проблеми (за зарплату)? Цікаво, а що ж власне група каже?
Куратор Показати IP 30 Жовтня 2009 20:06
для ??? "Ю.В. добре заробив )))) при минулорічному відтворені Будинку Культури )))" А звідки така упевненість? Ви близько знайомі чи колеги? (хоча, сумніваюсь, що відповідь буде, ех)
?????? Показати IP 1 Листопада 2009 02:26
Звідки знаю ?.. А хто не знає ))) Ще раз говорю : Проти Ю.В. нічого не маю. Нормальний чоловік, робить, як всі посадовці! Не близька людина, не колега. Якщо, Вас то цікавить, думаю співробітникі сб. Вам допоможуть.
Куратор Показати IP 2 Листопада 2009 01:06
Ага, "ті" співробітники допоможуть, з радістю ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus