USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хлібоприймальні Волині - пожежонебезпечні

16 Серпня 2010 16:52
Під час рейдових перевірок 11 хлібоприймальних підприємств з’ясувалось, що на більшості з них несправна автоматична пожежна сигналізація і сигнали від приймально-контрольних приладів не виведені на пульт спостереження пожежної охорони.

Про це 16 серпня повідомили у прес-службі ГУ МНС у Волинській області.

Апогей спекотної погоди співпав із закінченням жнивної кампанії, і тому волинські рятувальники запевняють, що докладають максимум зусиль задля безпечного завершення жнив.

«Особливо пильнуємо, щоб не допустити виникнення пожеж на зернотоках та хлібоприймальних підприємствах. Інспектори державного пожежного нагляду звертають увагу керівників сільгосппідприємств навіть на найдрібніші огріхи у протипожежному забезпеченні. Такі перестороги для того, щоб зберегти результат хліборобської праці від вогню», – наголосив начальник Головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Не всі приміщення підприємств, де перероблятиметься чи зберігатиметься зерно, забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а подекуди наявні вогнегасники потребують технічного обслуговування - у селі П’ятидні Володимир-Волинського району та на міському КХП.

Окрім того, на згаданих підприємствах відповідальні особи зобов’язані доукомплектувати протипожежні щити та розробити інструкції дій у випадку пожежі.

У Ковельському районі Волинської області до адміністративної відповідальності притягнуто 13 посадових осіб сільгосппідприємств, винесено 2 постанови про призупинення експлуатації будівель зберігання врожаю та заборонено експлуатувати три одиниці зернозбиральної техніки у зв’язку із неналежним технічним станом.

Не завжди дбають про дотримання правил пожежної безпеки власники приватних комбайнів, які допомагають людям обмолотити свій пай – ця техніка, хоч і невелика, але дуже часто без вогнегасників, не завжди технічно справна. Працівники лісової охорони СЛАТ «Тур» Ковельського району притягнули до адміністративної відповідальності двох громадян, які випалювали суху рослинність на власних господарствах, а працівники екологічної інспекції – ще трьох порушників.

У результаті рейдів працівники МНС Ковельщини з’ясували, що незадовільний протипожежний стан на сільгосппідприємствах у селі Кричевичі, Любитів та Велицьк.

Керівники зазначених об’єктів нарікають на відсутність фінансування протипожежних заходів, однак голова іншого фермерського господарства в селі Мощена подбав про належне забезпечення протипожежних заходів на своєму підприємстві, - кажуть рятувальники.
«Рейдові перевірки сільгосппідприємств та у приватних господарствах триватимуть і надалі. Допоки з полів не буде прибрано останній колосок, і рятувальники переконаються, що новий урожай зберігається у надійно обладнаних та оснащених від руйнівної сили вогню приміщеннях», – наголосив Володимир Грушовінчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus