USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Клімчук хоче пересварити між собою волинську опозицію, - опозиція

8 Липня 2010 18:06
Волинський губернатор може стати тією «темною конячкою», яка буде сварити між собою опозиційні сили Волині – нібито для того, щоб після виборів підпорядкувати собі законодавчу владу та місцеве самоврядування.

Таку думку озвучили під час «круглого столу» 8 липня представники 13 опозиційних політичних сил Волині, які обговорили проблеми консолідації на майбутніх місцевих виборах.

Опозиція впевнена, що Борис Клімчук у цій справі – справжній мастак. Ці вміння він продемонстрував іще під час свого попереднього правління краєм.

«Ви знаєте, що Борис Петрович Клімчук має вагомий досвід у розвалі опозиції, зокрема, починаючи з 1990-их років і закінчуючи приблизно 1998-м роком. Починаючи від 1993-го, закінчуючи 2001-м, опозиція на Волині була виключена з політичного життя завдяки вмінню цього чоловіка вбивати клинці між керівниками місцевих політичних партій. Я не впевнений, що його тогочасне вміння зникло, попри теперішні веселі «зетсоли та океї», – висловився політолог Руслан Тимощук.

Політолог також упевнений, що політичне майбутнє лідерів волинської опозиції залежатиме від того, наскільки вони зуміють налагодити цивілізовані правила гри між собою.

Керівник місцевого осередку партії «За Україну», депутат обласної ради Ігор Гузь переконаний, що Волинь – регіон, де електоральні настрої будуть приблизно такими, як це було на президентських виборах.

«Згадаймо другий тур президентських виборів, де 85% волинян голосували не за Віктора Януковича. Тому можна робити висновок, що приблизно така ж кількість електорату голосуватиме за опозиційні партії, тобто, ті партії, які тут представлені. Зрозуміло, кожна опозиційна сила на виборах буде рухатись своєю колоною, між багатьма політичними партіями немає діалогу, який би мав бути. Це одна з найбільших наших проблем», – вважає політик.

Депутат переконаний, що нинішня влада на виборах буде застосовувати схему дев’яностих років.

«За допомогою цих виборів влада буде робити так, аби місцеве самоврядування, і, зокрема, волинська обласна рада, міські голови чотирьох міст обласного підпорядкування, більшість районних і міських рад були під контролем Київського майдану», – сказав він.

Погодилися присутні волинські опозиціонери з думкою, що роз’єднуватиме їх той факт, що більшість з них будуть висувати своїх кандидатів на посаду мера Луцька.

Директор центру муніципальних реформ Владислав Стемковський висловив побоювання тим, що до виборів залишилося менше чотирьох місяців, а закон ще не остаточний.

«Ми маємо зараз дистанцію чітко визначену, але не маємо правил гри. Чи це буде біг із бар’єрами, чи хтось буде плисти брасом, чи хтось буде на спині, чи хтось на воздушному шарі. Зараз нам нав’язується за один день прийнята політична реформа. Я не здивуюсь, якщо нам зараз запропонують правила гри, за якими відсічуть частину учасників. Але це шулерство. Об’єктивно вибиваються гравці ще до початку дистанції. На ній буде бігти хтось з двома ногами, хтось з трьома, хтось з бар’єрами, комусь взагалі на старті попереднім пострілом у голову і привалять. Насправді старт для багатьох вже буде відразу кінцем дистанції», - зазначив Стемковський.

Представник «Нашої України» Анатолій Пархом’юк узагалі вважає, що волинським політикам нині насамперед треба «визначитись навколо або проти чого маємо консолідуватися. І взагалі: чи потрібне таке об’єднання». Також він переконаний, що турбуватись потрібно за демократичність майбутніх виборів.

«У першу чергу нам треба звернути увагу на проведення демократичних виборів. Говорити про кандидатів сьогодні рано, визначати хто більший опозиціонер нема сенсу. Хто і що з присутніх тут людей може зробити для того, щоб вибори відбулись демократично?», – підтримав Пархом’юка і «фронтозмінівець» Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
VSC Показати IP 8 Липня 2010 18:23
Оппозиция сплошь состоит из продажных шкур. Вот они и беспокоятся, кто, за сколько и когда продастся. Дабы не продешевить и не пролететь мимо кассы.
Козак Показати IP 8 Липня 2010 19:36
Я бачу Гузь розвернув мегаактивну діяльність. Буде йти в мери?
Лучано Показати IP 8 Липня 2010 21:22
Нє, ну повний капєц! Хто говорить про опозицію - Гузь, Кравчук - усі були при владі. А Пархомюк вже проводив нараду своєї частини штабу по виборах, і говорив що Шиба йде на вибори від регіонів!!!!
Петро Показати IP 8 Липня 2010 21:38
Опозиціонери зібрались для того щоб програш шиби списати на Клімчука, котрий дибе такого мера.
Ір Показати IP 8 Липня 2010 23:51
Мером буде той,кого підтримає Столяр!
Знаючий до Ір Показати IP 9 Липня 2010 00:20
Бондар не пройде!
Стем Показати IP 9 Липня 2010 07:27
Бондар наш мер! Столяр вас всіх нагне і куди ви дінетесь:)
Знаючий до Стем Показати IP 9 Липня 2010 23:27
Як нагне, то Стем впаде? ))))) Тоді будуть вже не бондарята, а столярчуки
Змій Показати IP 9 Липня 2010 08:45
А Гузь у мери йде?
go Показати IP 9 Липня 2010 09:09
Нащо Клімчуку вбивати клин, коли опозиція "в лице" Шиби Б.П.(бувший БЮТ) грабить місто, розпоряджається незаконно прибудинковими землями Луцька. Подивіться скільки прибудов в Луцьку. З кожної прибудови грошики капають Шибі в кишеню. Відкрийте очі так звана опозиція - під вишиванками - грабують лучан!!!
пусік Показати IP 9 Липня 2010 09:19
Цікавенько,а від якої партії піде Токарський.Та-акий мужчина...
))) Показати IP 9 Липня 2010 09:20
а что, наших политиков надо искусственно ссорить?
OrestN Показати IP 9 Липня 2010 13:25
Пора довірити владу патріотам, а не пройдисвітам!
VSC Показати IP 9 Липня 2010 17:28
Власть надо доверять ответственным профессионалам. Мы уже имели "національно-свіфдомого та патріотично-налаштованого" президента, и что толку? Сдал страну пятой колонне, а сейчас пляшем под дудку Москвы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus