USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Клімчук порадив Байциму потихеньку «жужжати»

7 Травня 2010 13:19
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що Луцький аеропорт буде побудований тоді, коли знайдеться клієнт, готовий платити 250 доларів за переліт з Луцька до Києва в обидві сторони.

Борис Клімчук назвав рішення про створення комунального підприємства «Дирекція з будівництва та введення в експлуатацію аеропорту «Луцьк», яке очолює Василь Байцим, абсолютно правильним.

Він зазначив, що це підприємство «повинне по тихеньку жужати, чекати часу і бути готовими» до появи клієнтів. Поки що такий момент не настав, тому Клімчук порадив не «гнати лошадєй».

Нагадаємо, що раніше «ВН» повідомляли, що аеропортом цікавляться декілька інвесторів. Зокрема, ТОВ «Альфа-Транзит» та державні установи Китаю.

Згідно з проектно-кошторисною документацією, Луцький аеропорт матиме пропускну спроможність 360 пасажирів на годину.

Про будь-які інші інвестиційні проекти голова ВОДА не став розголошувати інформацію: «Це тонка матерія дуже. Коли починають публічно говорити про інвестора, інвестиції – знаходяться конкуренти. Це, знаєте, таїнство бізнесу. І влада тут повинна бути дуже обережною», - прокоментував Клімчук.

«Голови міст і районів отримали чітке завдання – пропонувати інвесторам землю: або чисту землю, або землю із забудовами виключно пакетом готових документів. Це для того, аби інвестор не ходив до земельників, санітарних служб, електриків, сантехніків, а отримував одразу повний пакет документів. Оце буде інвестиційних пакет», - роз’яснив губернатор.

«Коли говорять: отут будуйте, отут буде завод по переробці сміття, а вам доведеться обійти всю оту чиновницьку в Києві, області і так далі, і скрізь платити взятки – ніколи інвестор не прийде. І скаже італійцю: не їдь сюди на Волинь, бо тут гірше, як в Зімбабве все відбувається», - додав Клімчук.

Він зазначив, що ліпше було б, аби за рік область склала навіть один інвестиційний пакет, проте який обов’язково буде реалізований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Наход Показати IP 7 Травня 2010 15:24
100% згідний з паном Клімчуком у даному питанні. Аеропорт буде тоді, коли потенційний інвестор побачить окупність такого проекту. Все решта це бла-бла-бла і бажання вхопити землю, на якій може працювати потенційний аеропорт.
дідо Показати IP 8 Травня 2010 06:28
віддати тільки китайцям, бо вони більші патріоти України....ніж такі ,як Байцим,який роздає податкові пільги лже-фірмам типу "Енергія" за відкат...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus