USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Кабміні скупляться на зарплату волинським шахтарям

21 Липня 2008 20:04
Більшість боргів із заробітної плати на Волині припадають на шахти міста Нововолинська. Про це під час наради у голови Волинської облдержадміністрації проінформувала заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Ольга Ніколайчук. Про це повідомив Волинська правда 21 липня.
 
Як зауважила пані Ніколайчук, заборгованість із виплати заробітної плати у Волинській області за попередній місяць зменшилась на 716,8 тисячі гривень, або на 14 відсотків.
 
Через неузгодженості з графіком виплати зарплати в числі боржників з’явилися СП «Вест-Україна» та ЗАТ «Оснастка-інструмент». Проте, на думку Ольги Ніколайчук, ситуація на цих двох підприємствах – не катастрофічна, і проблеми із заборгованості порівняно швидко можна виправити.
 
Проте основною проблемою залишаються волинські шахти, на які припадає 76 відсотків боргу із виплати зарплати працівникам серед економічно активних підприємств. Як зазначила Ольга Ніколайчук, попри багаторазові звернення до уряду та відповідного міністерства, інформування Секретаріату Президента, ситуація має тенденцію до погіршення. Так, за останній місяць борг перед шахтарями Нововолинська зріс на 11% і становить 2288 тисячі гривень. Виплачено заробітну плату лише за травень.
 
Також голова Волинської ОДА Микола Романюк звернув увагу на роботу арбітражних керуючих щодо підприємств-банкрутів і повернення заробітної платні їхнім працівникам. А ситуацію з луцьким ВАТ «Волтекс» волинський губернатор порадив взяти під особистий контроль своєму заступнику Василю Байциму.
 
Довідково:
 Всього на Волині заборговано 4275,5 тисячі гривень. Найбільше боржників є серед економічно активних підприємств – 70,6% від загальної суми боргу. Відповідно, 16,4 та 13 відсотків заборгованості із заробітної плати припадає на підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus