USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині фальсифікують результати виборів, - каже Грицюк

4 Листопада 2010 16:59
Вже кілька днів на Волині триває фальсифікація результатів виборів депутатів до Волиньради по багатомандатних округах – її контролюють перші посадові особи області.
Про це 4 листопада заявив керівник обласної партійної організації політичної сили «Батьківщина», голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк.
Як стверджує політик, фальсифікації здійснюються ще з 2 листопада за дорученням посадових осіб облдержадміністрації та керівництва обласного осередку Партії регіонів. Схему, за якою підтасовують вибори його політичні опоненти, Грицюк називає «примітивною».
Вона полягає у тому, що керівництво області, зокрема губернатор Борис Клімчук і його заступники, тиснуть на членів територіальних виборчих комісій. При здачі протоколів до ТВК, розповідає очільник волинської «Батьківщини», керівники комісій повертають протоколи назад на доопрацювання у виборчі дільниці, мовляв, виправляти технічні неточності.
Дорогою до ДВК, переконує Грицюк, протоколи «мандрують» ще й кабінетами голів райдержадміністрацій, які з подачі обласного керівництва підтасовують на свій лад підрахунки.
«Фальсифікація полягає у тому, що у районах з великою кількістю виборців, у містах трьом політичним силам домальовують додаткові відсотки залежно від кількості виборців. Це «Сильна Україна», Народна партія України і Єдиний Центр. Партію регіонів, «Батьківщину» і ВО «Свобода» не чіпають», – стверджує він.
Водночас партійці «Батьківщини» ведуть паралельний підрахунок голосів, відтак володіють ситуацією. Так, за попередніми даними, партія розраховує на 16 депутатських мандатів по багатомандатних округах до Волиньради.
«За рахунок додавання кількості виборців вони розподіляють голоси між цими трьома політичними силами, а також роблять перекидки із тих партій, які сьогодні є малочисельними, відтак за ними спостереження ведеться менш пильно. Їхні голоси також розподіляють між цими трьома політичними силами для того, аби довести їх до прохідного бар’єру. Так вони зможуть вкрасти в нас три депутати, в Партії регіонів нібито один депутат щезне, в «Нашої України», і у ВО «Свобода. Зрозуміло, що потім представники цих партій, яких вони намагаються провести до облради, потім примкнуть до більшості у раді», – пояснює Грицюк.
Фальсифікаціями пояснює політик і «затягування зі здачею протоколів». Крім того, він каже, що навіть якщо за такої ситуації Партія регіонів і втратить одного депутата, «це для них буде аргумент, що, мовляв, і ми втратили депутата». Грицюк називає це прийомом, за допомогою якого фальсифікатори намагаються приспати пильність конкурентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
ОДА Показати IP 4 Листопада 2010 17:18
Климчук - фальсифікатор. Гроші виносить чемоданами. Прокуратура міліція податкова всі співають під його дудку.
виборець Показати IP 4 Листопада 2010 17:56
ВН - єдине місце де кожен відкрито може висловити мою думку. Якби не було цього сайту, я навіть не знаю де ми б могли обмінюватися думками. Якщо ми вже щось пишемо і це хтось читає, це є дуже добре. Але користувачів Інтернету дуже мало...
Хохма Показати IP 4 Листопада 2010 18:15
Вставай, Українець, не спи хто живий, Чорномордін в гріхах і Клімчук не святий.
КОМПЕТЕНТНИЙ Показати IP 4 Листопада 2010 18:20
Заклики фальсифікаці недоречні нічого подібно на виборчих дільницях не спостерігалось!
дідо Показати IP 4 Листопада 2010 18:49
ХТО БИ ГОВОРИВ...БЮТ ПАЧКАМИ ВОЗИВ БЮЛЕТЕНІ... ФАЛЬСИФІКОВАНІ ВИБОРИ У КОВЕЛІ ТОМУ СВІДЧЕННЯ...БЮТ ВИКОРИСТАВ АДМІНРЕСУРС.
Вот так! Показати IP 4 Листопада 2010 19:21
Фальсіфікація там -де програє команда чорноротої,Де чорнорота виграє-ФАЛЬСІФІКАЦІЙ НЕмає.А протоколи на дільницях підписують і ії посланці...
Aktuality Показати IP 4 Листопада 2010 20:11
До Маркіяна:Відчувається "польський гонор"...Що до тексту - "У кого что болит, тот о том и говорит"!Провокуєте щось додати...зрозумілою для Вас мовою, але краще вчасно зупинитись.
Volunyaka Показати IP 4 Листопада 2010 21:49
Есть информация, что Бондар дал денег Климчуку, что бы тот надавил на ТВК и пропустили ЭЦ и Народну партию!!!! он этим и занимается!!!
ван Показати IP 4 Листопада 2010 22:19
Да про що ви говорите?! Ще в жодній із сусідніх областей не оприлюднили результатів голосування до облрад. Теж скажете. що тягнуть ЄЦ і Народну партію. Чи може теж Бондар дав грошей Климчуку.
Soldier of fortune Показати IP 5 Листопада 2010 01:23
Без фактів - то пуста тріпанина. Батьківщина підрахує і розкаже, але чи підрахує?
Міля Показати IP 5 Листопада 2010 08:20
Ну що коштувало Шибі і Грицюку домовитися? От такі ви димократи, все прос-и. А тепер говорите про фальсифікацію. Фальсифікат у моїх очах - це ви. Тільки завдяки вам Романюк став мером.
віра Показати IP 5 Листопада 2010 08:30
Уважно стежу за підрахунком голосів на виборах і не перестаю дивуватися, як із дня в день місцеві регіанали наздоганяють Батьківщину, істотно відбираючи голоси у ВО Свобода. Повна вакханалія і непорозуміння для людей. Ніколи не повірю, що регіаналів підтримує 5 частина наших земляків. Хоч екзит-пол давав їм лише 15 відсотків, а Свободі майже 11 відсотків. А що маємо тепер? У Миронюка, якого поважаю, приміром, збереглися майже тіж цифри, що показало опитування біля дільниць. То чому ж так різко міняється ситуація із виборами до обласної ради? Відповідь одна - так потрібно Клімчуку. І бюлетені рахуватимуть доти, поки цей чинуша не проведе своїх людей із Сильної України, Народної партії та Єдиного центру. Усе це можна назвати виборчим свавіллям, яке очолює найдбайливіший господар краю пан Клімчук. Диву даєшся , як виходець із Ковельщини може так тупо зневажати волевиявлення своїх земляків. Дії царя Бориса - не що інше, як бажання поставити волинян на коліна перед своїм патроном Януковичем, якому, зрештою, зобов"язаний другим пришестієм на престол. Тому й старається з усіх сил без сорому і честі. Борисе Петровичу та схаменіться уже, адже Волинь вжде знає, як робляться махінації!!!
Балачки ні про що Показати IP 5 Листопада 2010 09:03
Батьківщина - організаційно деморалізована структура. Пищать її спікери про фальсифікації, а довести нічого не можуть, тоді ви, шановні добродії, брехуни або ж нездари. Упіймали хоча б одного фльсифікатора на гарячому - і в ефір, а так гнила структура, нездатна за свої шкурні інтереси навіть постояти, і далі гроші ділять і загальна справа їх не хвилює. Халіфи на час. Шкода тих волинян, чиї голоси вам дісталися, бо на їх інтереси вам, шановні, начхати...
Віра Показати IP 5 Листопада 2010 09:08
Борису Клімчуку від Матвія (12-20): Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки. По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків? Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі. Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити. Усяке ж дерево, що доброго плоду не родить, зрубується та в огонь укидається. Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!
Леся Показати IP 5 Листопада 2010 09:25
Віра! +500 !!!
Soldier of fortune Показати IP 5 Листопада 2010 09:59
Слабкі люди шукають захисту, сильні - просять допомоги у Бога аби захистити себе від ворога. А Б.П. слова Віри - по ба-ра-ба-ну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus