USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Клюєв заспокоїв Клімчука

14 Січня 2011 10:19
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімук вважає, що проблему з оприлюдненням недостовірної інформації про грудневі ціни на Волині вичерпано.
Про це Клімчук заявив 13 січня під час прямого ефіру на Волинському телебаченні.

Нагадаємо, 12 січня, в один день прем’єр Микола Азаров і Державний комітет статистики озвучили принципово різну інформацію про ріст цін у Волинській області у грудні. За інформацією Азарова, Волинь – серед регіонів, де ціни на продовольчі товари у грудні виросли найбільше, у той час як Держкомстат навів дані, за якими Волинь - серед регіонів, де у грудні 2010 року, порівняно з листопадом 2010-го, найменше зросли ціни на продукти харчування і безалкогольні напої.

Начальник інспекції контролю за цінами у Волинській області Тарас Куйбіда вважає , що така ситуація виникла через неузгодженість у методології роботи інспекції на всеукраїнському рівні.

"Мені дуже жаль, але.. Як би це м’якше сказати. Те, що сказав Прем’єр – він сказав. Можливо, це стосується інших областей, які були у списку, але це в найменшій мірі стосується Волині. Це не зовсім достовірна інформація, яка була була у прем’єра на столі. Мені не приємно звичайно», - прокоментував ситуацію голова облдержадміністрації.
Клімчук зізнався, що дуже занервувався, коли почув звістку у Києві з Луцька про доповідь Азарова. Проте заспокоївся, коли низка українських видань опублікувала дані з державної статистики, які заперечують цифри прем’єра.

Окрім цього Клімчук розповів, що говорив про ситуацію з першим віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим. За словами Клімчука, той відповів, що йому «відома офіційна статистика, в області все нормально».
Губернатор зазначив, що напише Прем’єр-міністру доповідну записку про інцидент, і зазначив, що прем’єр мав би користуватися інформацією не лінійної служби – державної інспекції з контролю за цінами, а офіційної державної статистики.
На кінець губернатор додав, що цей «прикрий інцидент вже завтра стане історією».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
саша Показати IP 14 Січня 2011 12:34
а почему говорил с Клюевым а не с Азаровым, что игнорирует.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus