USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі вузи потрапили в сотню кращих університетів України

13 Червня 2010 14:02
Волинський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет потрапили у ТОП-200 українських університетів. ВНУ посів 83-тє, а ЛНТУ – 96 місце.

Про це пише «Дзеркало тижня».

Як повідомила керівник проекту «Топ 200 Україна» Олеся Леновицька, при складанні академічного рейтингу вищих навчальних закладів України «Топ 200 Україна», бралися до уваги такі показники як якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання та міжнародне визнання.

Всього ж враховувалися 20 показників та експерті оцінки. Дані бралися із кількох незалежних джерел - дані вузів, дані МОН України, дані Комітету з питань державних премій України і премій імені Тараса Шевченка, дані міжнародних асоціацій університетів, дані інших відомств.

Перше місце у рейтингу посів Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», друге – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, третє – Харківський національний університет імені Василя Каразіна.

«Протягом останніх чотирьох років студенти (абітурієнти), наукова і педагогічна спільнота, роботодавці мають можливість ознайомитися з академічним рейтингом вищих навчальних закладів України «Топ 200 Україна». Цю роботу проводить кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» на основі меморандуму, підписаного з ЮНЕСКО СЕПЕС 2005 року», - каже Олеся Леновицька.
Мета проекту — надання достовірної, об’єктивної, порівнянної інформації про якість пропонованих освітніх послуг вищими навчальними закладами України на національному рівні. Система за своїми принципами близька до міжнародних аналогів, зокрема рейтингу Шанхайського університету, і дає можливість порівнювати вузи різних профілів України і між собою, і з вузами інших країн.

Зовнішню експертизу проекту «Топ 200 Україна» здійснюють спеціалісти наглядової ради міжнародної експертної групи з визначення рейтингів університетів (IREG Observatory).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 13 Червня 2010 14:21
ЦЕ СТИДОБА...БЕЗДАРНО ТРАТЯТЬСЯ ДЕРЖАВНІ ТА ЛЮДСЬКІ ГРОШІ,КЛЕПАЮЧИ ПОТЕНЦІЙНЕ БЕЗРОБІТТЯ ....ВДУ ЗА ЦЕ ПОЗОРНЕ МІСЦЕ ТРЕБА РОЗГАНЯТИ,А НЕ ВИДІЛЯТИ 8 ГА !!!! БЕЗКОШТОВНОЇ ЗЕМЛІ...
Віктор Показати IP 14 Червня 2010 08:53
Да.. круто.. аж 83-те та 96 місця! Є чим гордитися. Всіх хороших закладів вищої освіти на всю Україну може штук 30 набереться. Всі інші - це різні приватні інститутики, де можна отримати диплом навіть жодного разу не з"явившись там (в мене знайомий 2 роки провів за кордоном а сесії в одному такому інституті в нас в луцьку прекрасно здавалися)
коцан до Віктор Показати IP 14 Червня 2010 10:35
А мені здається, що перша сотня - це непогано. Все-таки ближче до початку як до кінця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus