USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцький медколедж сенсаційно переміг у Харкові. Фото

26 Травня 2010 10:57
Такого в Україні не було – медичний коледж із периферійного Луцька третій рік поспіль стає призером найпрестижнішого всеукраїнського фармацевтичного конкурсу, обійшовши подібні коледжі зі столиці та інших міст-мільйонерів.

Студентка фармацевтичного відділення Луцького базового медичного коледжу Оксана Зінюк виборола ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності студентів вищих медичних начальних закладів І-ІІ рівня акредитації за спеціальністю «Фармація».

Престижний конкурс відбувся 20-21 травня на базі коледжу Національного фармацевтичного університету у Харкові. На конкурс з’їхалися найобдарованіші студенти з медколеджів усієї України.

Першого дня журі випробовувало студентів на знання теорії. Волинянка Оксана Зінюк у цьому турі набрала максимальну кількість балів – 150. Другого дня майбутні медики змагалися в практичному турі з предметів «Фармацевтична хімія, фармакологія, фармакогнозії, організації економіки фармації та технології виготовлення ліків».

За результатами конкурсу, на найвищу сходинку наукового змагу зійшов студент Житомирського мед коледжу, на другу – Ялтинського. Третє місце посіла волинянка Оксана Зінюк – уродженка села Кримне Старовижівського району. Ця студентка з багатодітної сім’ї, де зростає ще п’ятеро сестер і братів, є відмінницею навчання, стипендіатом Верховної Ради.

Обдарована студентка завдячує всеукраїнським визнанням своїм викладачам, які готували її до конкурсу: викладачці фармацевтичної хімії Богдані Жижарі, викладачеві фармакології та організації економіки фармації Адріану Марченку, викладачці фармакогнозії Ларисі Радько, наставнику з технології виготовлення ліків Богдану Мельнику, завідувачу фармацевтичним відділенням Любові Патракеєвій і директору коледжу Зіновію Крижанівському.

Перемога Луцького медколеджу в Харкові стала своєрідною сенсацією у фармацевтичних освітянських колах України. Адже волиняни потрапляють у призери тричі поспіль – рекорд для подібних закладів.

Скажімо, в 2008 році на конкурсі здобув друге місце Богдан Андрієвський. Коли він випустився з Луцького медколеджу – його без екзаменів зарахували на державне навчання до Національного фармацевтичного університету в Харкові.

У 2009-му в конкурсі посіла третє місце студентка Луцького медколеджу Оксана Ілюшик. Волинянка по завершенню навчання в Луцьку теж студіює в Харківському фармацевтичному університеті.

А кілька років тому призером всеукраїнського найпрестижнішого конкурсу стала студентка Луцького медколеджу Юлія Пшенична – вона виборола друге місце і нині завершує навчання у Львівському національному медичному університеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ілюшик Оксана Показати IP 25 Серпня 2010 20:27
Ще раз прошу внести зміни в цю публікацію!!! Оскільки я зайняла 2 , ще раз повторюю 2-ге, а не 3-тє місце на олімпіаді, перевірте документи!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus