USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліціонери запишуться до майбутнього банку донорів

22 Квітня 2010 11:07
Співробітники обласного управління МВС у рамках акції «Подаруй дитині життя» завітали з подарунками до Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, де лікують близько 30 дітей з онкогематологічними захворюваннями.

Саме для цих діток міліціонери минулого тижня здавали кров. А сьогодні начальник волинської міліції Іван Прошковський особисто познайомився з хворими дітьми та приніс їм подарунки.

Дітлахи з радістю приймали з рук Івана Івановича раділи кожній книжці, іграшці, альбому для малювання, олівцям та фломастерам.

12-річна Вікторія розповіла, що подарунком задоволена. Дівчинка вже два місяці хворіє, тому час від часу вона повертається до лікарняної палати. Та незважаючи на це, Віка, як і всі її однолітки, має цілком дитячі захоплення: полюбляє танцювати, вишивати та малювати.

Генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорій Ващілін зазначив, що він надзвичайно високо оцінює доброчинну діяльність волинської міліції. Досі в області ще ніхто не надавав їм такої ефективної допомоги.

«Акція «Подаруй дитині надію на життя» допоможе вирішити ряд проблем, котрі пов’язані з реалізацією однієї з державних програм спрямованої на лікування онкохворих дітей», - каже лікар.

У рамках програми дітки проходять курс хіміотерапії, до речі, на це держава виділяє досить значні кошти. Однак існує лише одна проблема – є ліки, є обладнання, є приміщення, але не вистачає крові. Хворий організм виробляє злоякісні клітини, які, за словами Григорія Ващіліна, лікуються дуже дорогими та якісними ліками.

Проте, в період проходження курсу лікування організм втрачає можливість самостійно виробляти клітини крові. Тому його необхідно штучно наповнювати так званим тромбоконцентратом. Це препарат крові, який дає дитині можливість перенести серйозне хімічне навантаження та сприяє її швидкому одужанню.

Завідувач гематологічним відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Сергій Миронюк розповів, що для онкохворих дітей це неабияка допомога. Адже батькам дуже важко вчасно знайти донорів, аби забезпечити належне лікування препаратами крові. За словами лікаря, на сьогодні вже 123 міліціонери здали кров у Волинській обласній станції переливання крові, крім того, потік донорів з органів внутрішніх справ не припинятиметься протягом двох місяців.

Насамкінець начальник управління МВС в області Іван Прошковський пообіцяв, що разом із генеральним директором медичного об’єднання він намагатиметься відродити донорство в області. Також Іван Іванович запропонував створити банк донорів, до якого увійдуть працівники органів внутрішніх справ, що зможуть за екстреної потреби здавати кров для онкохворих дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus