USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ми збудуємо вам дорогу, якщо у вас нема гонору – поляки волинянам

10 Вересня 2010 18:53
Проблему відсутності дороги до місця проведення Європейських днів добросусідства «Кордон 835» може вирішити польська сторона.

Про це йшлося 8 вересня на підсумоковій нараді з питань проведення заходу.

Нагадаємо, 21 серпня на прикордонній території понад узбережжям річки Буг поряд з населеними пунктами Кречів Іваничівського району та Крилів Люблінського воєводства вдруге відбулись «Європейські дні добросусідства» – фестиваль «Кордон 835».

Однією з основних проблем під час підведення підсумків назвали визначили погану дорогу до українсько-польського кордону.

Та дорога, якою добираються до кордону - завдовжки 30 кілометрів і часто дуже поганої якості. Якби ж дорогу прокласти навпростець з Нововолинська – вона б була всього 5 кілометрів довжиною.

Як повідомив нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, у міському бюджеті було закладено 100 тисяч гривень на прокладення дороги до лінії кордону від Нововолинська. «Ми прокосили дорогу до кінця, до кордону. Вона йде між паями, вона нікого не зачіпає – та дорога в п’ять кілометрів. Коли ми пробилися туди, ми подивилися, що там є 2-3 заболочених місця і зрозуміли, що тих грошей нам не хватить», - каже Сапожніков. Він попрохав закласти у обласний бюджет 2011 року 1 мільйон гривень на прокладання такої дороги.

Втім начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Андрій Ломага наголосив, що наразі ні обласний ні місцеві бюджети, скорі усього такої суми не зможуть виділити. «Потрібно використовувати додаткові кошти на організацію цього дійства… Сьогодні є багато фондів, які б могли виділяти кошти у вигляді міжнародної технічної допомоги. Сьогодні є дуже хороша програма розвитку прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Даний захід максимально підходить під пріоритети цієї програми», - сказав Ломага.

Головний організатор «Кордону» з польського боку отець Стефан Батрух зауважив, що польска сторона може допомогти збудувати дорогу.

«Я хочу сказати, що польська сторона готова долучитися до будови дороги з українського боку, так як ми долучаємося, що минулого року проблемою був міст на 20 метрів. В тому році вже не було проблеми побудувати два понтонних мости на 30 і 50 метрів в Адамчуках-Збереже. І військо готове збудувати в наступному році і п’ять таких мостів», - сказав Батрух.

«Але чи українська сторона хоче, щоб за польські гроші будували дороги до кордону з українського боку? Я не впевнений, що дійсно українська сторона цього хоче. Я переконаний, що серед українського населення висить відчуття гонору і почуття своєї вартості, що вони спроможні це зробити самі», - вважає поляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 10 Вересня 2010 23:40
не вистачить... ми бидло, в нас нема гонору.
to Exaboto Показати IP 11 Вересня 2010 08:47
Мудило, говори про себе!
Гоноровий Показати IP 11 Вересня 2010 21:43
А що? Є? А якщо є, то чому ж ми в такому лайні і шиби нами правлять? Де ж наш гонор? Ви можете собі уявити поляка, який би віддав голос за зека? Я - ні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus