USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Михаїл закликав належно готуватися до сповіді

22 Березня 2010 14:56
Належно готуватись до святої Сповіді закликав архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у проповіді під час недільного Богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька.
Владика наголосив, що перш, ніж людина приступить до таїнства Покаяння, вона повинна визнати усі свої гріхи насамперед перед самим Богом.
«Господь знає те, чого ми ще не зробили, знає те, що зробимо, знає, що будемо навіть думати, бо Він знає стан нашої душі», – сказав архієрей.
Трапляється: людину турбують певні гріхи, які вона вже визнала на Сповіді. У цьому випадку треба каятись доти, доки цей проступок не перестане непокоїти.
«Який би гріх не було скоєно, не слід думати, ніби це більше, ніж Боже людинолюбство. Творець настільки полюбив світ, що «віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в нього, не загинув, а мав життя вічне», - зазначив архієрей.
«До Сповіді треба підходити з бажанням примиритись з Богом, – підкреслив владика Михаїл. - Не потрібно боятись висказати свої гріхи священику, який має бути свідком каяття і має владу відпускати гріхи.
Інколи людина гадає, що очистилась, кажучи під час Покаяння лише такі слова: згрішила ділом, словом, помислом. Однак така думка є дещо помилковою. Таке сповідання поверхове, недостатнє і неглибоке.
Якщо ми не проаналізували свої гріхи, щиро не покаялись у скоєному, то не буде полегшення. Потрібно зробити крок уперед, бо, злукавивши одного разу перед священиком, будемо мати подвійний гріх», - переказують слова архієрея прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus