USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пожежу на 10 гектарах волинських торф’яників ліквідували

14 Серпня 2015 12:12
На Волині ліквідували пожежу на 10 гектарах торф’яників. За станом на 14 серпня волинські рятувальники ліквідували пожежу на торф’янику між селами Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району Волинської області. Про це інформують у прес-службі Управління ДСНС у Волинській області.

Нагадаємо, за станом на 11 серпня на Волині горіли 95 гектарів торф'яників. Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що для гасіння торфовищ не вистачає води.

Для забезпечення локалізації пожежі залучили 31 чоловік з числа особового складу апарату управління ДСНС області та найближчих рятувальних підрозділів, близько 10 чоловік від управління водного господарства та лісового господарства області, а також більше 20 свідомих мешканців з навколишніх сіл.

Гасіння пожежі здійснюється за допомоги 6-ти одиниць основної та спеціальної пожежної техніки, в тому числі: 2 пожежні автоцистерни ємністю по 2,5 та 8 тонн води, дві пожежні насосні станції ПНС-110 продуктивністю подачі води по 100 л/с, 2 рукавні автомобіля для забезпечення подачі води на велику відстань від вододжерела, яким являється річка Цир, а також 4 переносних мотопомпи. За допомогою бульдозера створюються земляні канави для створення перепони розповсюдження вогню.

На місці пожежі працює спеціальна техніка з ДПРЧ-8 Каменя-Каширського, ДПРЧ-4 Ковеля, ДПРЧ-1 Луцька, частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону (Луцьк).

Площа пожежі складає 72 га, гасіння триває.

Гасіння пожежі ускладнюється спекотною сухою погодою, відсутністю вододжерел, низьким рівнем води в меліоративних каналах та у найближчій річці Цир. Для вирішення цього питання залучили інженерна техніка та фахівці управління водного господарства, які здійснюють поглиблення русла річки і каналів для ефективнішого забору і подачі води пожежною технікою до місця пожежі.

Управління ДСНС області звертається до мешканців краю: в області визначено найвищий рівень пожежної небезпеки. Забороняється спалювання післяжнивних залишків, сухої трави та сміття на присадибних ділянках, сільськогосподарських полях, розведення багать в лісах та на торф’яниках.

У випадку виявлення загорань в екосистемах, слід негайно телефонувати до служби «101» та повідомити органи місцевої влади та самоврядування територіальних громад. Саме вони зобов’язані вжити першочергових заходів по гасінню пожеж торфу і сухої трави підрозділами місцевої пожежної охорони, залучити мешканців навколишніх населених пунктів та сприяти роботі підрозділів державної пожежної охорони по ліквідації великих пожеж в екосистемах.



ПОСИЛАННЯ НА ВІДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=5K1jsZeBTG0&feature=youtu.be
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Серпня 2015 14:55
Ликвидировали или дали возможность выгореть? И, вообще, что такое 10 га? - Это квадрат с длиной сторон 31 м.
Поліщучка Показати IP 14 Серпня 2015 23:14
Тоді як почалось горіти начальство району сказало гасіть своїми силами. а чим гасити скидати штани чи як?і нарешті образумились тоді коли сільські прості люди позвонили гна гарячу лінію в київ а ті в свою чергу дали по вухам і обласним і районим і сільським чинам от тоді почали щось і робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus