USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На освіту волинян торік витратили мільярд гривень

17 Лютого 2010 12:49
У 2009-му на освіту держава виділила близько мільярда гривень. Майже всі гроші освоєні.
За інформацією, яку озвучив на підсумковій колегії начальник  обласного управління освіти та науки Михайло Попович, торік загальний фонд бюджету освіти області сягав 1 мільярд 76 мільйонів 697 тисяч гривень.
«На оплату праці та нарахування на заробітну плату пішло 790 мільйонів 934 тисячі гривень. Видатки на оплату енергоносіїв становили 7,8%. Капітальні видатки склали лише 29 мільйонів 10 тисяч гривень або 2,7% обсягу бюджету», - розповів чиновник.
На ремонтні роботи, будівництво навчальних закладів торік використано близько 75 мільйонів гривень. Відтак, нові школи збудовані в селах Красноволя Маневицького, Рованці Луцького та Дубове Ковельського районів.
За словами Поповича, середня зарплата вчителя становить 1 466 гривень. Проте майже 31% вчителів у області працює з неповним тижневим навантаженням.
«Із першого січня 2010 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, учителі та вихователі загальноосвітніх навчальних закладів отримують надбавку в розмірі 20% посадового окладу», - зазначив Попович.
Під час виконання урядових програм в галузі освіти деякі волинські школи облаштували 22 нових кабінети. Але, як розповів чиновник, не всі школи використали надані кошти за призначенням.
«В Іваничівському районі замість ремонту та облаштування кабінетів кошти використали на реактиви, пробірки та інший дріб’язок. Я вважаю, що це недопустима помилка», - зауважив начальник обласного управління освіти та науки.
Програма «Шкільний автобус» виконана практично не була. З місцевих бюджетів придбано п’ять транспортних засобів. З держбюджету планувалося виділити кошти на дев’ять автобусів. Проте, Волинь не отримала жодного. За словами Михайла Поповича, область потребує 49 шкільних транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus