USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Рожищенському сирзаводі трапився «викид» аміаку. ФОТО

30 Квітня 2010 12:21
Як інформує прес-служба обласного УМНС , учора на потенційно-небезпечному підприємстві Волині – Рожищенському сирзаводі стався викид аміаку.

Саме такою була легенда тактичних навчань служб екстреного реагування Рожищенського району на місцевому сир заводі. Рятувальники відпрацювали спільні дій з ліквідації надзвичайної ситуації.

Під час навчань змодельовано найбільш ймовірну ситуацію, що могла би трапитись на заводі. Внаслідок порушення вимог правил безпеки під час проведення ремонтних робіт стався викид аміаку в приміщенні компресорної станції. Хмара цієї отруйної речовини рухається в напрямку міста Рожище, сіл Рудня та Ольганівка.

Першими в боротьбу з аварією приступила добровільна пожежна дружина об’єкту. Через сім хвилин прибули перші підрозділи пожежно-рятувальної служби з районного центру.

Керівництво заводу організувало евакуацію працівників з території заводу. Ланка газодимозахисників в костюмах хімічного захисту вирушила в осередок аварії, де знаходився потерпілий і винесли його в безпечну зону, де вже чекала бригада лікарів служби медицини катастроф.

Друге відділення бійців МНС здійснило бойове розгортання і відпрацювало осадження парів аміаку водяними завісами із спеціальних пожежних стволів. Щоб припинити викид небезпечної речовини в атмосферу, рятувальники закріпили бандаж на ємкості з аміаком.

Працівники районної санепідемстанції провели обстеження заводу та прилеглих територій на предмет визначення забруднення аміаком. Медиками надана перша допомога потерпілим внаслідок отруєння парами аміаку, проведено розгортання сил і засобів служби медицини катастроф.

«Сили цивільного захисту продемонстрували добрі навички і вміння при ліквідації надзвичайної ситуації такого типу. У разі виникнення реальної надзвичайної ситуації на цьому об’єкті, я вважаю, що рятувальники у повному обсязі спроможні надати висококваліфіковану допомогу», – підбив підсумки навчань начальник обласного управління МНС генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Переляк Показати IP 30 Квітня 2010 15:30
Йопь ви ж так не лякайте, а то в мене серце в п'ятки впало)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus