USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині побільшало дитбудинків сімейного типу

17 Січня 2011 13:37
У селі Воля-Ковельська Ковельського району розпочав свою діяльність дитячий будинок сімейного типу, в якому спільно проживають п’ятеро дітей, які перебувають у родинних стосунках.
Це третій подібний заклад на Ковельщині. Про це інформує сайт Ковельської райдержадміністрації.
Рішення про створення дитячого будинку сімейного типу прийняла районна державна адміністрація на підставі бажання та заяви особи про створення такого будинку. Також були враховані результати навчання, подання відповідного центру соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді, висновок служби у справах дітей про наявність умов для створення даного ДБСТ.
Про це розповів начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Сергій Ілюшик. «Діти перебуватимуть у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації − до його закінчення, - сказав Ілюшик. - Функціонування ДБСТ здійснюється за рахунок видатків державного бюджету в порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України, контроль за умовами проживання вихованців постійно здійснюватиме орган опіки та піклування та служба у справах дітей».
Також, повідомив чиновник, передбачається постійне соціальне супроводження родини, що включає в себе комплекс правових, психологічних, соціально-педагогічних, інформаційних, соціально-економічних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування цього дитячого будинку сімейного типу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus