USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині сільрадам дозволили продавати ялинки

24 Грудня 2010 10:50
У 2010 році сільським радам дозволили заготовити та реалізувати 200 тисяч новорічних ялинок.

Про це повідомили 23 грудня у прес-службі державної екологічна інспекція у Волинській області.

Останніми роками набув факт поширення вирубки новорічних ялинок (самосіву) на землях запасу сільських рад, розпайованих земель, які перебувають як у власності, так і не витребувані.

Через це у 2010 році за дорученням голови облдержадміністрації було врегульовано питання легальності такої заготівлі, що дасть можливість сільським радам додатково отримати кошти для наповнення своїх бюджетів. Обласна рада затвердила ліміти заготівлі таких ялинок.

Волинь володіє достатнім ресурсом для забезпечення новорічними красунями не тільки жителів області, а й інших регіонів, оскільки площа лісів та інших лісовкритих площ становить 702 тис.га, або 34,5% від загальної площі області, - кажуть у Держекоінспекції.

Порушники природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення будуть притягуватись до адмінвідповідальності шляхом накладання штрафів: на громадян від 85 грн. до 170 грн., а на посадових осіб – від 119 грн. до 204 грн., - попередили екоінспектори

Крім того, за кожне незаконно зрубане дерево, в залежності від діаметру та категорії, передбачено відшкодування збитків завданих навколишньому природному середовищу. За незаконну торгівлю новорічними ялинками передбачена також відповідальність по ст. 88-1 КУпАП, рішення по якій виносять місцеві суди.

Екоінспектори особливо застерегли тих громадян, в яких є потреба транспортування новорічних ялинок: для цього необхідно мати документи про підтвердження законності їх придбання або набуття у приватну власність. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення природоохоронного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus