USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині стартує проект правової культури населення

2 Серпня 2010 12:27
Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб» у Коаліції правозахисних організацій Волині розпочинає реалізацію одного з основних завдань об’єднання – підвищення правової свідомості та культури мешканців регіону.

Про це 2 липня інформує «Волинський прес-клуб».

Першим кроком Коаліції була ініціатива створення Інформаціно-консультаційного центру первинної правової допомоги, який діє на базі прес-клубу.

Волинський прес-клуб активно співпрацюватиме з громадськими організаціями і журналістами, діяльність яких лежить у царині прав людини, аби унеможливити порушення цих прав і надати кваліфіковану юридичну допомогу та інформаційну підтримку.

З метою донесення до громадськості інформації про права людини та їх дотримання Коаліція правозахисних організацій Волині провадитиме свою діяльність у кількох напрямках.

По-перше, це надання первинної правової допомоги громадянам. Тобто, інформацію про те, куди звернутись у разі виникнення проблеми, пов’язаної з дотриманням прав людини, як правильно написати запит, звернення чи скаргу в органи влади чи правоохоронні та судові органи, з яким журналістом чи ЗМІ краще сконтактувати для висвітлення існуючої проблеми.

По-друге, проведення інформаційно-освітніх заходів (семінари-тренінги для школярів, студентів, громадських організацій, дебатні зустрічі зі студентами волинських ВНЗ на тему дотримання прав людини).

По-третє, проведення інформаційно-просвітницьких заходів (фестиваль форум-театрів і фестиваль документального кіно про права людини).

У рамках просвітницької кампанії передбачається також проведення опитування учнів луцьких шкіл, студентів волинських ВНЗ із приводу їх поінформованості про права людини та з’ясування найактуальніших проблем молоді у сфері дотримання прав людини.

Результатом запланованої діяльності буде не лише привернено увагу волинян, зокрема – молоді, до питань дотримання прав людини, але й системна робота по наданню первинної правової допомоги громадянам Волині.

До слова, на базі «Волинського прес-клубу» Коаліцією правозахисних організацій Волині започатковано діяльність інформаційно-консультаційного центру. Він надає безоплатну первинну правову допомогу громадянам: безкоштовні консультації кваліфікованого юриста, інформацію щодо можливостей захисту своїх прав та інтересів.

Центр не братиме участі у жодних політичних колізіях і не реагуватиме на політичні замовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 2 Серпня 2010 13:39
совок назавжди... колись сімдясят років пробували перевиховувати...бидло неможливо перевихувати, бидло має тільки працювати та сиддіти у гетто-районах,шоб видно не було
очевидець Показати IP 2 Серпня 2010 19:50
Цікаво, а "судьи - кто ???" Якщо то проект за участю Нікуітюка, Василюка і т.д.,то це черговий передвибочий невдалий піар
друзі Показати IP 2 Серпня 2010 19:54
Для чого проект, всі давно знаютиь : виникла проблема- звертайся до відомого правозахисника Нікітюка або дло кандидата юридичних наук, доцента Василюка.Допоможуть!!! Або Висиюк тобі дасть в пику, або ти - Василюку!!!
OrestN Показати IP 2 Серпня 2010 20:04
з такими дописувачати, як попередній - дійсно в цій країні нічого не зміниться якщо мислити по-совковому як ДІДО! Але майбутня влада належатиме національно-патріотичним партіям, як на мене, ВО "СВОБОДА"! Україну врятує не кримінально-олігархічні клани БЮТ, ПР, а ..національно-патріотичні політсили що не грішать корумпованістю!
непатріот Показати IP 2 Серпня 2010 23:56
Україну вже нічого не врятує, пропащя...має таланти та безталанна! прикро визнавати, але це факт.
Богдана Стельмах Показати IP 6 Серпня 2010 12:22
Інформаціно-крнсультаційний центр безоплатної правової допомоги - не проект Нікітюка-Василенка. Боже збав! Адреса: вул. Шевченка, 14. Звертайтеся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus