USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині церква - під загрозою руйнування. ВІДЕО

19 Січня 2011 11:54
Церква Святої Покрови, що знаходиться у селі Піддубці на Волині і вважається взірцем архітектури, опинилася під загрозою руйнування.
Храм, зведений ще у 18-му столітті, колись був монастирем, а за часів Радянського Союзу монастирське подвір’я знесли заради будівництва ферми. Церква ж почала поволі руйнуватися, інформують «Подробности».
Ремонтні роботи тут почали, але лише частково.
«Не всі роботи були виконані, лише основні: перекритий дах, куполи всі перекриті, таким чином вже вона не замокає, покладено підлогу з опаленням», - розповів головний спеціаліст управління архітектури і містобудування волинської ОДА Петро Троневич.
Єдина на Волині дев’ятиверха тринадцятикупольна церква стоїть на болотистій місцевості. Її підвали підтоплені. І навіть нова підлога з електропідігрівом не рятує унікальні розписи на стінах від грибка і руйнування.
Врятувати і відреставрувати усі розписи не вдасться. Їх доведеться відновлювати. Художні роботи в церкві потягнуть на мільйони гривень.
Парафіяни кажуть, що якби допомогли спонсори, люди б теж не пошкодували грошей.
Раніше і сама церква в Піддубцях була заможним храмом: тут зберігалося чимало цінностей. Та під час війни її розграбували. Дивом вціліла чудотворна ікона Піддубцівської Матері Божої, котра, як вважають, може зцілювати людей.
Місцеві прихожани, молячись до ікони, просять про порятунок свого унікального храму.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Історик Показати IP 19 Січня 2011 13:10
А не простіше просто нову збудувати? 18 століття - та таких церков на Волині хоч греблю гати
тарас Показати IP 21 Січня 2011 20:44
Херовий ти історик!
Костя 33 Показати IP 25 Січня 2011 08:21
Тарас, ты прав!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus