USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Незаконна» вода обійшлася фермеру з Волині штрафом

11 Грудня 2014 12:44
Волинський фермер незаконно використовував воду з свердловини. Тепер йому доведеться сплатити штраф у розмірі 6750 гривень. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Так, Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою виявлені порушення природоохоронного законодавства у сфері водних ресурсів в діяльності фермерського господарства "Давидюк М.П." в селі Ласків.

З'ясувалося, що господарство, порушуючи вимоги Водного кодексу України, використовує для своїх потреб воду з підземної свердловини без дозволу на спеціальне водокористування.

Відповідно до розрахунків, проведених спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області, сума шкоди, заподіяної державі самовільним використанням фермером води, становила понад 6 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що керівник господарства відмовився відшкодовувати завдані збитки на виконання подання, внесеного йому міжрайонною прокуратурою, прокурори були змушені захищати інтереси держави в судовому порядку.

Рішенням господарського суду у Волинській області позов Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури задоволено в повному обсязі й постановлено стягнути із фермерського господарства на спеціальні рахунки Ласківської сільської ради 6750 гривень.

Рівненський Апеляційний господарський суд 9 грудня 2014 року залишив це рішення в силі.

Зауважимо, що аналогічні порушення законодавства виявила прокуратура в діяльності ТзОВ «Прогрес», що в селі Білин, яке використовувало артезіанську свердловину для господарських потреб без дозволу на спецводокористування й цим завдало державі шкоди на понад 3 тисяч гривень.

Проте господарське товариство відшкодувало ці збитки згідно з результатами розгляду внесеного його керівнику подання прокуратури й одразу вжило заходів задля одержання дозволу на спеціальне водокористування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 11 Грудня 2014 19:25
Вкрали воду от злодюги , а повітрям законно користуються треба перевірити і перекрити в разі чого.
ЛЮСТРАТОР Показати IP 11 Січня 2015 22:02
ВИ ****** НЕКЧЕМИ ПРОКУРОРИ ,БІЛЬШ НІЧОГО НЕ БАЧИТЕ ПЕРЕД НОСОМ,МУЖИК ВАС І ДЕРЖАВУ КОРМИТЬ ,В ПОЛЬШІ ЗА ЦЕ НЕПЛАТЯТЬ ДЕРЖАВІ ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus