USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ніякої політики, тільки бізнес - податківці про «шмон» на Ковельській,2

11 Лютого 2011 12:52
На Волині прокуратура порушила кримінальну справу за фактом спроби завести в область через одне з підприємств 42 мільйони гривень податку на додану вартість від фіктивних підприємств, зареєстрованих в інших регіонах.

Про це в інтерв’ю Волинській правді повідомив начальник ДПА України у Волинській області Микола Гринюк.

Саме в рамках цієї справи податкова міліція провела виїмку документів, - стверджує податківець, ведучи мову про обшук працівниками податкової міліції фірм у приміщенні на вулиці Ковельській, 2 у Луцьку.

В усьому винна фірма "М"

«Я можу прокоментувати тільки те, що можу. Знаю, що там порушена кримінальна справа по факту намагання заведення в область через це підприємство 42 млн. грн. податку на додану вартість від фіктивних підприємств, зареєстрованих в інших регіонах. Це було перевірено і зафіксовано актом», - розповів Гринюк.

«Прокуратура по даному факту порушила кримінальну справу. На сьогодні розслідування ведеться податковою міліцією і прокуратурою області», - додав головний податківець Волині.

Щодо дій податкової міліції на четвертому поверсі приміщення на вулиці Ковельській,2 Гринюк сказав: «Там була виїмка документів згідно з постановою прокуратури щодо здійснення тих чи інших дій для доказової бази»

Водночас Микола Гринюк заперечив, що фірмою, яка викликала такий інтерес податківців, є фірма «Феміда-інтер + К» чи інші бізнесові чи громадські структури, які мають стосунок до відомого політика та бізнесмена Василя Столяра.

«Ні. Це інше підприємство. Назвімо його підприємство «М», - сказав Гринюк.

Нагадаємо, що, за словами Володимира Бондаря, який був присутній під час "візиту" податкової, податківці демонстрували постанову на право обшуку підприємства "Мега-Транс-Авто".

Яка політика? Ніякої політики!

«Я хотів би відразу відкинути політичну складову. Ні я, ні податкова служба загалом політикою не займається. Наша справа – податки», - запевнив Гринюк.

«Якщо прокуратура прийняла рішення про необхідність вилучення документів в тому чи іншому приміщенні, то, значить, було достатньо підстав, попередньо вивчених, про можливу наявність певних документів, які потрібно долучити до розгляду кримінальної справи», - пояснив податківець.

«Ми сьогодні не можемо говорити, пов’язані ці підприємства між собою чи ні. Я як голова ДПА в області сьогодні не маю права втручатися у слідство і вивчати матеріали кримінальної справи та приймати по ній певне рішення. Згідно з законодавством такі дії здійснює прокуратура. – сказав податківець.

А чи була тільки виїмка?

Нагадаємо, у четвер, 10 лютого працівники податкової міліції понад три години блокували роботу цілого поверху офісного центру на вулиці Ковельській, 2.

Як стверджують працівники структур, які працюють у приміщеннях на четвертому поверсі, податківці обшуковували не тільки фірму «Мега-Транс-Авто», а й цілий ряд інших організацій, серед яких - волинський осередок партії Єдиний центр», Центр муніципальних реформ «Луцьк 1432», ВОМГО "Асоціація Молодих Реформаторів" та Волинське представництво ГМ ОПОРА.
«Податківці перевернули весь кабінет, повитягували з шухляд і полиць усі документи, вчинили безлад...», - розповів координатор ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

А керівник Єдиного Центру на Волині Володимир Бондар повідомив, що податківці після обшуку забрали печатку, документи, системний блок комп’ютера фірми ТзОВ Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Читач Показати IP 11 Лютого 2011 13:07
Відколи це Волинські новини почали вживати у текстах блатну феню? Ви хоч знаєте що означає слово "шмон" і звідки воно походить? При чому слово іноземного походження, а на радянських просторах закріпилося у тюремному середовищі. ВН - ви редактори чи "по-фене чешите"?
Юрій до Читач Показати IP 11 Лютого 2011 19:02
Нещодавно Бродський розповідав про походження слова "шмон". По його версії це цифра сім, і її говорили одеські євреї в'язні, коли їх щоденно о сьомій годині виводили з камери і перевіряли їх камери.
Нічого не "поняв" Показати IP 11 Лютого 2011 13:53
Ричук, хто ставить новини? Хто автор цієї інфомації!? Чи є в тебе люди, які хоч трохи ходили в школу!? Як, наприклад, зрозуміти: 1. "завести в область". Можливо, "завезти"? завести - це заводити член в піхву. 2. "намагання заведення в область..."? очевидно, "залучення"? 3. "Податківців демонстрували постанову..."? Можливо, "податківці предявили постанову або ордер на обшук"? Взагалі - ордер, тому що постанову виносять правоохоронні органи? Чи не так? Щоб читати ваші "новини", треба вивчати корейську, китайську, ідиш і старогрецьку мови. Або мати 10 консультантів з економіки, які навчались в Гарварді.
Юрій Ричук до Нічого не "поняв" Показати IP 11 Лютого 2011 14:04
Ага
В натуре все поняв Показати IP 11 Лютого 2011 14:45
Правильніше було б написати "відшкодувати", або "включити до податкового кредиту" суму податку на додану вартість і т.д.. А то "что вижу то пою, однако..."
VSC Показати IP 11 Лютого 2011 15:24
Заступлюсь за Рычука, в кои-веки. Попробую угадать, тон статьи и сленг взят из личной беседы корреспондента(ки) с главным мытерем области, такой уж там уровень общения. Что вы хотите, какие "держслужбовці" такая и речь, бандиты во власти удивляться нечему.
До Гринюка! Показати IP 11 Лютого 2011 15:41
НЕ треба нам вішати лапшу на вуха!!! Податкові міліціянти влаштували правовий "безпредел" - маючи припис прокурора із зазначенням конткретної назви комерційної структури влаштували саме "шмон" ряду політичних і громадських організацій абсолютно БЕЗПІДСТАВНО!!! Затримали на 5 годин абсолютно не винних людей. Влаштували абсолютно бандитське захоплення приміщень тільки тому що вони знаходяться в одному чотирьохповерховому будинку. Це або непрофесіоналізм або навмисно вкючають дурака. Ганьба такій податковій!!!
Андрій Лучик Показати IP 11 Лютого 2011 16:04
Тепер УВАГА! Слідчі дії проводилися у справі ТзОВ "Мега-Транс-Авто". Достеменно відомо, що установчі документи, договори, ПЕЧАТКИ вилучено у (можлива неточність в назвах): 1. ТзОВ "Луцькі комунальні системи" 2. Федерація футболу Волині 3. Федерація футболу Луцька 4. Дитячо-юнацька футбольна школа "Волинь" Можливо ще якісь інші фірми та організації. Ряд кабінетів, які належать цим структурам опечатано. В ДЮФШ "Волинь" виламані двері. Скажіть, які нах "Микола Гринюк заперечив, що фірмою, яка викликала такий інтерес податківців, є фірма «Феміда-інтер + К» чи інші бізнесові чи громадські структури, які мають стосунок до відомого політика та бізнесмена Василя Столяра".
Стрийко до Андрій Лучик Показати IP 11 Лютого 2011 16:12
Андрію, як Ви думаєте, хто з фігурантів Вашої нещодавньої статті міг організувати таку гоп-акцію?
Андрій Лучик до Стрийко Показати IP 11 Лютого 2011 16:21
Впевнений, що це - непов"язані між собою речі.
Senator Показати IP 11 Лютого 2011 16:17
ЧАС Бонадра минув. Його знищать. За ним прийдуть по наші душі. Де Гузь? Чи вже продався великий патріот царю Борисці?
Олексій Показати IP 11 Лютого 2011 19:24
А причому Гузь до Бондаря чи столяра тим більше Шелепа? А хто ще буде шалавою, побачимо за пару днів...уже відмову Бондаря від мерських амбіцій бачили...можливо побачимо здачу мандата Столяром:)
АРМАДА Показати IP 12 Лютого 2011 09:59
Ви ще кип"ятите? Тоді ми ідем до Вас.
Бизнес Показати IP 12 Лютого 2011 13:16
Конечно "только бизнес"!!!! Бизнес криминальных структур пришедших во власть. Ни для кого не секрет, что Бородатый обложил данью всех мало-мальски известных барыг области. Платили все, по счетам, которые выставили Борис&Со. Самые большие суммы снимались с барыг-политиков, не входящих в региональную банду. Видимо Столяр не захотел откатить названную сумму, вот и результат.
знаючий Показати IP 17 Лютого 2011 00:32
цікаво, що по Єдиному центру нічого не вилучено, але по господарських структурах - тут вже пішло поїхало......а вся проблема що адреса в постанові на обшук (прим. все таки була постанова санкціонована заст. прокурора)- Ковельська, 2 - а це весь поверх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus