USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Обласна влада «демонізує» міського чиновника

20 Травня 2010 17:47
У представників обласної влади виникли претензії до директора департаменту соціальної політики Луцькради Петра Верзуна через вшанування ветеранів.

Про це йшлося під час наради за підсумками проведення Дев’ятого травня.

Початком гострої дискусії став прийнятий указ Президента України про нагородження медалями ««65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов». Її вручення, згідно з законодавством, мало відбуватися урочисто, за участі представників влади. Проте на Волині не сталося так, як гадалося.

Начальник відділу взаємодій із правоохоронними органами та оборонної роботи Олександр Радощук розповів, що указ Президента «багато хто зрозумів не так і по-своєму». Вручення медалей провели не урочисто. Ні одна із районних державних адміністрацій не виконали вимог вручення медалей. За словами чиновника, робота була «майже виконана» у Камінь-Каширському, Локачинському та Любошівському районах.

Найбільше «на горіхи» дісталося департаменту соціальної політики міської ради і його директору Петру Верзуну. Мовляв, департамент не розібрався, хто і як має вручати нагороди, не влаштував урочисте їх вручення.

«Окремі ветерани отримали незаслужені образи. У департаменті перевіряли посвідчення у інвалідів війни. Дехто із ветеранів не спав після цього ночами», - сказав Радощук.

Він додав, що у 1990-ті роки у соціальному захисті не виникало таких проблем. Розповів обласний чиновник і про уросте частування Дев’ятого травня. Він зауважив, що Петро Верзун нібито прийшов і почав допитуватися у ветеранів, хто із них пожалівся на нього і додав, що повідміняє ветеранам їхні пільги.

«Ці слова можуть підтвердити. Он сидять люди. Довелося потім заспокоювати людей і вибачатися перед ними», - сказав Радощук. Також він інформував присутніх про те, що деякі із ветеранів отримали по дві медалі.

«Ви мене так демонізували, що в мене виросли роги. Я говоритиму про питання законності насамперед. Мусить бути чітке трактування закону. Присутні тут ветерани не дадуть збрехати - заходи у місті були проведені на дуже високому рівні. Я особисто знайомий із керівниками ветеранських організацій. Йдеться про пересіпування слів», - сказав Петро Верзун.

Він розповів, що протягом місяця також опікувався підготовкою продуктових наборів. Працівники департаменту соціальної політики міськради працювали практично цілодобово, готуючи заходи до Дев’ятого травня. Саме тому він і прийшов на частування ветеранів.

«Роздати п’ять тисяч медалей на урочистому рівні – це реально?! Давайте називати речі своїми іменами. 90 % медалей знайшли своїх власників. Тим паче, у нас - Рік ветерана. Матимемо ще кілька дат, коли їх можна бути вручити. Ми це переводимо в істерію. Верзун хоче роздавати медалі, але у відповідності до законодавства», - сказав Верзун. Він наполіг на тому, що медалі потрібно видавати згідно з указом Президента України.

Заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк зауважив, що ще повернеться до цієї розмови. Але вже із заступником луцького міського голови Анатолієм Пархом’юком.

«Є закон, але й питання людської совісті. Адже є масові звернення ветеранів», - сказав Курилюк.

Начальник юридичного відділу департаменту соціальної політики міськради Інна Романова пояснила, що під нагородження потрапляють чітко визначені категорії громадян - ветерани війни, які мають відповідний статус за участь у Великій Вітчизняній війні, праці в тилу та війні із Японією.

Про нагородження вдів героїв чи малолітніх в’язнів нацистських таборів поки що не йдеться. Юрист пояснила, що департамент соціальної політики міськради звертатиметься до Радощука, щоб вирішити це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 20 Травня 2010 19:03
Клімчук пропустив можливість лишній раз попіаритись за рахунок людей...от і прмітивно злиться на людину...Верзун робить ,як краще, а совкам треба дешеву показуху...
Знаючий Показати IP 20 Травня 2010 19:50
А в них таке вже стало способом демонстрації власної роботи. Щодень подібний підбір новин. Публічна демонстрація нової влади за принципом "Хто в домі хазяїн".
sukoman до Знаючий Показати IP 20 Травня 2010 19:57
є такє
sukoman Показати IP 20 Травня 2010 19:52
Підтверджую! Моя бабусяотримала медаль, хоча абсолютно немає відношення до жодної відповідної категорії!!! Звичайно їй дуже приємно )))) А про Верзуна - якщо руки ростуть не з того місце - немає що такій людині робити на цій посаді. І не треба тут на "царя" пєнять )))
Пресцентр Показати IP 21 Травня 2010 01:48
Після опублікування указу президента Ющенка про те, що б підготували списки людей для нагороди медалями 65 річниці Перемоги пройшло півтора роки. Списки ці були підготовлені, зокрема у Луцьку, своєчасно. Згідно них була визначена кількість медалей для нагородження учасників бойових дій у В,В,В, ветеранів війни. Зрозуміло, що за цей період відбулася певна міграція ветеранів. Луцька міська організація ветеранів України двічи надсилала запит у департамент соцполітики і отримувала відповіді про готовність до вручення медалей. На адресу департаментів соціальної політики, інформаційної політики і оргвідділу міськради по іх проханню були надіслані повідомлення про урочисті заходи у первинних ветеранських організаціях до дня Перемоги. Перші медалі у Луцьку в урочистій обстановці святкового заходу, присвяченого 65 річниці Перемоги, у присутності більше ніж пів тисячі ветеранів вручив міський голова Богдан шиба. Першу медаль у Луцку отримав голова первинної ветеранської організаці учасник бойових дій, партизан, визволитель Волині Сизонець Ілля Ілліч. Богдан Павлович вручив тут 10 медалей. В загальному міський голова взяв участь і вручав нагороди у біля десяти урочистих заходах, що проводилися ветеранськими осередками. Серед ветеранів по врученню медалей май же на до сорока урочистих заходах що проводили на місцях ветерани були присутні працівники департаменту соціальної політики, які вручали медалі,святкові подарунки. Петро Верзун разом зі своїми працівниками зробив величезну справу по врученню нагороди. Сприяв координації участі представників влади у організації урочистих зборів де нагороджувалися ветерани. На адресу Луцької міської організації України не поступило жодної скарги по суті питання вручення медалі. Президія Луцької організації ветеранів України вважає що у місті Луцьку ідея дійти до кожного учасника бойових дій,війни виконана. Всім надана певна увага у вигляді подарунків, подяк запрошень для участі у урочистостях, вітаннях влади та інше І заслуговує відзнаки
Катерина Лук'янчук Показати IP 21 Травня 2010 08:53
Не про те люди думають.. Кому потрібні ті медалі, якщо тим ветеранам харчуватися нормально немає за що, не кажучи уже про відсутність коштів на придбання необхідних коштів. А вони за медалі і "урочисте" вручення турбуються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus