USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обласна влада рятуватиме торфобрикетні заводи

29 Квітня 2010 13:08
Перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко з робочим візитом побував на Маневиччині – там ознайомився з перспективами стратегічних для регіону підприємств, – інформує прес-служба облдержадміністрації .

Найперше Олександр Башкаленко відвідав торфопереробні заводи. У нових економічних умовах державне підприємство «Волиньторф» набуло статусу проблемного, хоча виготовляє майже 50% усього українського торфобрикету.

На сьогодні виробничі потужності сягають близько 100 тисяч тонн на рік. Лише третина торфопродукції має гарантований збут – її використовують заклади бюджетної сфери переважно у поліських районах області.

«Енергоощадна модернізація і перехід на альтернативні джерела енергії – це перспектива для відродження торфопереробної галузі, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко. – Відтак є оптимізація державних видатків на оплату енергоносіїв, поштовх до розвитку інших виробництв. І, нарешті, збільшення надходжень до місцевих бюджетів».

На думку високопосадовця, за населенням варто залишити право вибору: який саме вид енергії - газ чи тверде паливо - використовувати.

Як розповіло керівництво району, визначено кілька напрямків реформи торофопереробних підприємств. Насамперед планують модернізувати процесів видобутку, організацію праці та зниження собівартості продукції.

Другий крок - розширення ринків збуту. Для цього необхідно вирішити проблему зберігання продукції та її транспортування. Це дало би змогу забезпечити волинським торфом інші області.

Є також реальні можливості залучення інвестицій. Обласна влада готова виступити посередником і гарантом у їх реалізації.

Окрім того, зауважує Олександр Башкаленко, нагальною потребою є виділення додаткових площ для розширення виробничих потужностей. Це питання найближчим часом облдержадміністрація вирішуватиме у Кабінеті міністрів.

Перший заступник голови на Маневиччині відвідав також і новостворене підприємство з виготовлення кондитерських виробів на базі ТзОВ «Надстир’я». У перспективі кондитерський цех виготовлятиме понад 2,5 тисячі тонн солодощів на рік, загальною вартістю 60 мільйонів гривень.

Передбачається створення майже 300 нових робочих місць. На сьогодні змонтовано дві технологічні лінії. Однак, запустити виробництво ніяк не вдається через затяжну процедуру погодження із контролюючими службами.

Колектив підприємства звернувся до представника влади з проханням посприяти у пришвидшенні процедури. Олександр Башкаленко пообіцяв, що уже найближчими днями цех зможе розпочати випуск продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus