USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обласну раду дурять недобросовісні погорільці

12 Листопада 2009 13:07
Деякі кмітливі волиняни вже по 2-3 рази отримали допомогу від обласної ради, як постраждалі від пожеж. Є й такі сім’ї, що за дармові кошти побудували не один будинок. Аби депутатів більше не обдурювали, обранці змінять порядок розгляду питань щодо виплати допомоги сім’ям, постраждалим від пожеж. Про це 12 листопада інформує репортер «Волинських новин».
На засіданні постійної бюджетної комісії обласної ради начальник головного фінансового управління Волинської ОДА Ігор Никитюк запевнив, що має інформацію про недобросовісних «погорільців».
«В одних телевізор згорів – ми даємо 5 тисяч. Дехто вже купив дві хати за ці гроші», каже чиновник.
На думку пана Никитюка, така ситуація спровокована відсутністю експертної оцінки збитків, нанесених пожежею. Ніхто не контролює скільки разів одна сім’я отримала допомогу.
Тому депутати запропонували передати повноваження з виплати допомоги громадянам, постраждалим від пожеж, управлінню праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Отож не буде потреби чекати результатів сесії.
До наступної сесії обласної ради  управління соцзахисту  має розробити зміни до порядку надання вищезгаданої допомоги.
Не виключено, що сума виплати  буде залежати від того, чи застрахували погорільці своє майно. У разі наявності страховки, сума виплат буде вищою.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Зеник Показати IP 12 Листопада 2009 13:41
"Деякі кмітливі волиняни" - це часом не родичі чи любі друзі чиновників і депутатів тої самої обласної ради? ;-)
Vetal Показати IP 12 Листопада 2009 13:43
Своїм родичам навидавали коштів а тепер хочуть на простих людей списати.
Vlad07 Показати IP 12 Листопада 2009 14:00
Ще одна схема викачування грошей з держави для чиновників і їх родин.
Roma Показати IP 12 Листопада 2009 14:15
Це точно..Можливо "погорільцями" є близькі до керівників люди.
alex Показати IP 12 Листопада 2009 14:28
Це так Никитюк самокритично ставиться до роботи свого управління.
Таня Показати IP 12 Листопада 2009 20:40
«В одних телевізор згорів – ми даємо 5 тисяч. Дехто вже купив дві хати за ці гроші», каже чиновник. Скажіть, а де такі ціни на хати, я теж хочу. А управлінню Кеца знов роботи додалося :)
alex Показати IP 12 Листопада 2009 20:57
А де ж така ціна на телевізор? Це що метрова плазма або родич прийшов.
seal Показати IP 12 Листопада 2009 23:00
На цікаві роздуми навіюють думки та висловлювання п.Никитюка. Почну з кінця. Я так розумію, що якщо майно погорільця застраховане, то виплати повинна проводити страхова компанія, а не держава (ще й підвищені!?). Друге - цікаво, а за яким принципом взагалі визначається сума збитків якщо немає ніякої експертної оцінки? Зі слів потерпілих чи як? Якщо так, то завтра ж піду на прийом. Третє - дивує твердження, що ніхто не контролює скільки разів отримує допомогу одна сім'я. Це ж справжнє розкрадання бюджетних коштів. По-моєму тут пахне криміналом. Ну і останнє - інформацію про недобросовісних "погорільців" треба озвучувати не тільки на засіданні постійної бюджетної комісії обласної ради, але напевне і у відповідних компетентних органах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus