USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Пенсійний фонд пікетували пенсіонери

5 Січня 2010 17:30
Майже тисяча невдоволених волинян мітингували сьогодні під стінами обласного управління Пенсійного фонду.
Мітингувальники висловлювали своє невдоволення діями уряду Тимошенко та чиновників Пенсійного фонду, скаржилися на невиконання закону про підвищення соціальних стандартів, нарікали на скрутне становище, в яке влада загнала найбільш незахищені верстви населення.

За словами організаторів акції, головна мета заходу – привернути увагу уряду на те становище, в якому сьогодні опинилися пенсіонери. «Нині уряд, нехтуючи законом, призначає пенсії, розраховуючи їх  від розміру середньої зарплати не за 2008 рік, як потрібно, а за 2007 рік. В результаті цього кожен пенсіонер у 2009 році недоотримав щомісяця по 150-300 гривень – зазначив присутній на мітингу заступник голови Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Курилюк.

«З вини Тимошенко мільйони громадян доведені до зубожіння. Злиденний рівень зарплат, пенсій, соцвиплат на фоні різких підвищень цін і тарифів на товари першої необхідності - це сьогоднішні реалії» - додав Курилюк.

Учасники мітингу поставили вимогу до уряду і ПФУ перерахувати пенсії з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму, як того велить закон «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати». Адже пенсії та соцвиплати мають зростати пропорційно збільшенню прожиткового мінімуму. Іншими словами, більші принаймні на 20 % виплати мають бути зроблені вже у січні.
Пікетувальники вимагали також притягнути до відповідальності урядовців та чиновників, які винні у порушенні прав пенсіонерів.

А ще заявляли, що невтішну ситуацію в країні здатен виправити тільки сильний лідер - Віктор Янукович. «Саме його політична сила зініціювала та втілила у життя підвищення соціальних стандартів. 17 січня люди дадуть справедливу оцінку діям нинішнього уряду, проголосувавши за Януковича», - сказав один з учасників акції .
Почути думку керівництва обласного управління ПФУ пікетувальникам не вдалося. У разі подальшого ігнорування вимог пенсіонерів учасники акції пообіцяли, об’єднавшись з представниками з інших регіонів,  розпочати безстрокове пікетування Кабінету Міністрів України, Міністерства праці та соцполітики та Пенсійного Фонду України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
РОНІН крок Показати IP 5 Січня 2010 18:41
Тепер я знаю як виглядають пенсіонери )))
вого КРОК Показати IP 5 Січня 2010 18:41
А пенсіонери ДЕ??
seal Показати IP 5 Січня 2010 19:16
А прізвище основного "пенсіонера" написане на прапорах!!!!
Артем Показати IP 5 Січня 2010 21:56
А 14млрд+% МВФу отдавать зерном будем =))
вого КРОК Показати IP 6 Січня 2010 01:03
http://volynnews.com/news/newyear/12202/
wferum Показати IP 6 Січня 2010 14:54
цікаво, скільки їм заплатили за цю клоунаду...
CIM Показати IP 6 Січня 2010 22:36
ЯНУКОВИЧ НЕ НАШ ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!! Ганьба тим хто організовує такі провокації від імені пенсіонерів. Подумайте добре за кого віддати свій голос!
Схід Показати IP 8 Січня 2010 12:59
Депутат міськради від УНП (помаранчевий авангард)Смолінг Іван керує Партією регіонів у Луцьку.Унпісти в 2004р. мочили Януковича, в 2006р. Партію регіонів, а зараз зливають партію разом з есдеком Башкаленком(друзі-бізмесмени) БЮТу.На фото видно,як з острахом Смолінг,засланий козачок, озирається, щоб ніхто з колишніх соратників не побачив і не вигнав з депутатства УНП.Костенку і Азарову цю фотку на стіл і побачити їх реакцію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus