USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Польський спостерігач наплутав із «погрозами» від «бандерівського зомбі»

2 Лютого 2010 14:52
Міжнародний спостерігач за виборами стверджує, що на голову Волинського товариства польської культури імені Еви Фелінської чинять тиск.
Спостерігач за виборчим процесом в Україні від Міжнародної організації з нагляду за виборами CIS-EMO Пшемислав Ян Серадзан заявив, що на голову волинського Товариства польської культури імені Еви Фелінської Валентина Ваколюка чинять тиск. Мовляв, йому мстяться за публікацію-відгук на присвоєння Степану Бандері звання Героя України.    
Про це спостерігач повідомив на прес-конференції в Луцькому прес-клубі реформ.  
Пшемислав Ян Сєрадзан сказав, що прибув спостерігати, чи під час президентських виборів в Україні матиме місце націоналістичний та ксенофобський тиск.
У розмові з Ваколюком поляк довідався, що йому після публікації статей про Степана Бандеру на електронну пошту надходили листи з «вульгарними образами». А також йому телефонували аноніми з погрозами.
Спостерігач сказав, що доповість про ці факти після свого перебування в Україні та опублікує статті на цю тему.
Він зазначив, що його обурює присвоєння нинішнім Президентом звання Героя України Степану Бандері. Так як той, за словами спостерігача, «чинив геноцид польського народу». 
Іноземець зазначив, що хоче бачити Луцьк толерантним, аби не існувало факту «отравратительного националистического лица бандеровского зомби».
На прес-конференції згодом прибув сам Валентин Ваколюк. «Наша розмова з Сєрадзаном була хаотична і емоційна. Можливо, він не все зрозумів з нашої розмови достовірно. Тиск і погрози, які в дійсності лунали в мій бік, не стосуються цієї виборчої кампанії, так як були ще влітку. Не було виборчого пресингу», - сказав Ваколюк.
Він пояснив, що анонімні дзвінки лунали в липні 2009 року під час підготовки статті «Не ради помсти, а ради пам’яті» для газети «Волинській монітор». І жодного стосунку до виборчої компанії вони не мають.
Присутні на прес-конференції обурилися тим, що міжнародний спостерігач мав намір дезінформувати європейське товариство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
tan4ik Показати IP 2 Лютого 2010 15:18
Не розумію, чому навколо Бандери стільки шуму. Це ж по великому рахунку нічого не означає - присвоєння йому героя. Мало кому присвоювали? знайшли над чим дискутувати! є важливіші проблеми!
kozak Oleg Показати IP 2 Лютого 2010 16:09
Як свою польську армію яка воювала під час 2-ї світової війни поляки поважають, а ми не повинні по його словам поважати тих хто воював за Україну, бо вони ще нищили і поялків, це була війна і там не вибирали проти кого воювати, а воювали проти тих хто був проти тебе.
Богдана Стельмах Показати IP 2 Лютого 2010 18:52
Усе то воно так, але міжнародний спостерігач за виборчим процесом НЕ МАЄ ЖОДНОГО ПРАВА давати будь-яку оцінку виборчому процесу, він може лише повідомляти факти. Представник Польщі ж намагався проштовхнути крізь виборчу тематику свої недозрілі уявлення про український націоналізм і українсько-польські стосунки (і по яких тільки підручниках він то вчив, якщо в Україні вперше?), які нібито підкріплені фактами, та подати недостовірну інформацію, яку, не секрет, зі смаком споживали б поляки. Я дуже вдячна нашим журналістам, які дружно дали зрозуміти, що не варто зі своїм возом пхатися на чуже подвір"я. Тим більше, коли тебе про це не просять (тобто, коли тема розмови інша).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus