USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Програма «Му-му» на Волині триває, - Клімчук

16 Листопада 2010 13:02
Поголів’я великої рогатої худоби на Волині продовжує скорочуватись.
Натомість свиней на сільськогосподарських підприємствах 2010 року побільшало на 1,9%, а птиці – на 8,5%. Про результати в галузі тваринництва доповідав начальник головного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко на селекторній нараді 15 листопада.
«З початку року агроформування області на забій реалізували 47 тисяч тонн худоби та птиці в живій вазі, а також надоїли 63 тисяч тонн молока. Виробництво м’яса завдяки приросту свинини та м’яса птиці порівняно з відповідним періодом минулого року зросло на 2,6%. Виробництво молока зменшилось на 6,4%. Найбільше скоротилась продуктивність у Ковельському, Ратнівському й Іваничівському районах. Тільки в Локачинському районі зберігається тенденція до збільшення поголів’я великої рогатої худоби – плюс 300 голів порівняно з минулим роком», - зазначив Горбенко.
Пільговий кредит селяни оформляють неохоче – поки взято лише 75 корів. Найбільше цією програмою зацікавились в Іваничівському та Горохівському районах – тут у кредит придбали по 11 корівок, 8 – у Локачинському та 9 - у Рожищенському.
«Хай люди знають, що програма «Му-му» продовжується, - наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. – Це сімейний бюджет, бо вартість молока постійно зростає. Через два роки, коли ринок скаже своє слово, за коровами буде черга. Бо кокосами і спредами домашнього масла-сметанки не заміниш».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛітРедактор Показати IP 16 Листопада 2010 18:27
"Програма "Му-му"... Сказав ГЕРАСИМ Клімчук)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus