USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російська церква забиратиме культові споруди в Україні, - владика Михаїл

8 Лютого 2011 09:22
В разі прийняття нового закону про «Про свободу совісті та релігійні організації» Російська Православна Церква законно претендуватиме на культові споруди, майно і прицерковні земельні ділянки в Україні, - заявив ахієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

Про це 7 лютого повідомили у Волинській єпархії УПЦ КП.

Головна загроза полягає в тому, що цей законопроект передбачає надання статусу юридичної особи усій конфесії в цілому, а не тільки окремій парафії, монастирю, управлінню єпархії зокрема, як це є за чинним Законом, - йдеться у повідомленні.

Такий статус конфесії був би добрим, зазначив владика, якби в Україні існувала єдина Православна Церква. Проте в час її розділення це призведе до збурення громадянського миру в країні. – вважає архієпископ.

«Не вдаючись у тонкощі юриспруденції, скажу просто: у разі прийняття цієї норми Російська Православна Церква, частиною якої є УПЦ Московського Патріархату, законно претендуватиме на культові споруди, майно і прицерковні земельні ділянки в Україні», – сказав архієрей.

«Є й інші місця в новому законі, що становлять велику небезпеку згортання релігійної свободи і для УПЦ КП, і для всіх інших Церков, крім хіба що УПЦ МП. Це й велика небезпека фактичної втрати державної незалежності», - заявив владика Михаїл.

«То буде добровільне віддання себе в рабство», – заявив очільник Волинської єпархії

«Навіщо ж усі багатовікові старання нашого народу, які закінчилися тим, що Господь дав нашому народові незалежність, якщо кілька сот депутатів змарнують її в одну мить натисненням кнопок?», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Всеволод ВЛАДІМІРОВ Показати IP 8 Лютого 2011 10:10
А чи не здається "високопреосвященнійшому владиці", що своїми безпідставними політичними заявами про можливі майнові претензії, він сам поглиблює конфлікт. Саме він вживає некоректний термін Московського патріархату - такої конфесії немає. Є Українська православна церква - яка своїм корінням походить від стародавньої Київської митрополичої кафедри і дійсно перебуває у євхаристичному спілкуванні з РПЦ. УПЦ має повноцінне самоуправління (з 10.1990). "Претензії", як їх називає Тимофій Зінкевич,можуть бути лише законні і вирішуватись будуть законно, а не так як користуючись політичною доцільністю у серпні 1992 року свої претензії в Луцьку вирішували "Денисенківці".
wiking Показати IP 8 Лютого 2011 10:36
ТЕмна Ви людина, Пане Всеволоде, коли думаєте, що УПЦ московська знаходиться на самоуправлінні і не має відношення до Росії. А от про коріння Ви правильно назвали - сягати треба Києва, тож і церква українська мусить підпорядковуватися Києву. Будьте патріотом. А коли вже хочете поближче до Ісуса бути, то тоді вихудить усім слід стати іудеями, а не православними.
Роман Показати IP 8 Лютого 2011 10:43
Шановний Владіміров, не лукавте. Московська церква в Україні існує, як би її там ви не хотіли офіційно прописувати. Влада явно підігрує одній конфесії і не помічає цього лише сліпий або дурень. А Ви, як коректний, теж у розмовах свого владику називаєте Сабоданом?
Scouce Показати IP 8 Лютого 2011 10:48
життя як бумеранг, ви на початку 90тих виганяли з храмів священників УПЦ,тепер за це прийдеться відповідати
Стрийко до Scouce Показати IP 8 Лютого 2011 12:13
Правильно. Колись і попи з РПЦ-УПЦ поплатяться за співпрацю з КГБ.
Scouce до Стрийко Показати IP 8 Лютого 2011 12:34
угу, з Філаретом разом, чи ви мені тут хочете, росказати, що людина яка 30 років очолювала Український екзархат з 60тих по 90ті роки з КГБ не співпрацювала??
Exaboto Показати IP 8 Лютого 2011 12:39
«То буде добровільне віддання себе в рабство» - так ви ж давно вже раби, і себе так і називаєте - раби божі.
анонімус до Exaboto Показати IP 8 Лютого 2011 14:50
і то правда)
Кет Показати IP 8 Лютого 2011 15:11
Дядя Міша злякався, що заберуть у нього землю під псевдоцеркви та повернуть до лона православної церкви храми СПРАВЖНЬОЇ УПЦ!!!!!!!!!!!!
Роман до Кет Показати IP 8 Лютого 2011 18:53
А справжня це московська?
Славко до Роман Показати IP 11 Лютого 2011 11:53
Спитайте в Константинополі!
wiking до Кет Показати IP 8 Лютого 2011 18:54
Цікаво ким визначається церква справжня від несправжньої. Пані Кет, схоже підісланий провокатор, якими кишить українська земля. Взяти їх би всіх, запакувати у великі ящики і відправити прямо у Москву. Ми б навіть скинулися на придане, аби тільки вони ніколи не повернулися зі своєї праСправжньої батьківщини, колиски усіх провокаторів.
Exaboto Показати IP 9 Лютого 2011 11:34
всі церкви справжні. І мета у них одна - гроші, влада, контроль.
Поміркований Показати IP 9 Лютого 2011 20:44
Попри всі коментарі слід сказати, шо владика звичайно має рацію, але не говорить до кінця. Чогось владика не хоче сказати і про протестантів, а їх 20% на Волині, і про католиків. То його бачиш не турбує шо землі відійдуть до америки чи ватікану. Блін, а як діло дойшло до УПЦМП, то він патріота включив. Га який правидник...
Історик Показати IP 11 Лютого 2011 02:35
Певно патріот у дядьку Мішці проснувся ще тоді, як він керував копанням котловану за собором і кістри священників з могил діставав екскаватором і по канавам розкидував, даби самовільне будування швиденько сотворити.
Генадій П. до Історик Показати IP 11 Лютого 2011 17:44
Підтримую Історика. Ще рік тому бачив експертну оцінку львівських фахівців, що до цього демонічного дійства. Але ж віз і нині там!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus