USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школярі по дві години моляться в «Псалтирні». ФОТО

4 Березня 2010 15:34
Із початком Великого посту в недільній школі в Свято-Покровському храмі Луцька крім звичних уроків Закону Божого виголошують особливу молитву – молитву спільну та щиру.
Кожного року із благословення митрополита Ніфонта у Волинській духовній семінарії під час Великого посту вихованці читають «неусипну» Псалтир.

Діти недільної школи не могли стояти осторонь особливого молитовного таїнства вихованців семінарі. Тому впродовж усіх великопісних неділь учні школи обов’язково відвідують «Псалтирню».

Цікавим є те, що діти переступають поріг молитовної кімнати з неабияким інтересом.  Усі учні, незалежно від віку, в цю мить не вимагають надмірної уваги вихователя та без сторонньої допомоги поринають у ті великопісні молитви, які шепочуть уста вихованця семінарії.

Особливу відповідальність відчувають самі семінаристи. Як правило, у «Псалтирні» один вихованець упродовж двох годин читає Псалтир, акафісти, визначені молитви. І ніщо не заважає йому підносити до Неба молитву. Та коли до його подвигу долучається дітвора, то особливі почуття пронизують серце та розум.

«Я відчув невимовну легкість та радість на душі, коли в «Псалтирню» зайшли діти недільної школи, стали на колінця та запалили свічечки. І піднесли молитви Господу своїми простими дитячими словами. Цю радість неможливо передати, потрібно відчути кожному, щоб зрозуміти», - зауважив семінарист І класу Денис Росощук.

Вихователі школи намагаються особистим прикладом спонукати дітей до молитви. Адже справжнє навчання та виховання особистості дитини не можливі без особистого прикладу вихователя.

«Як сказав видатний педагог Ушинський: вчителеві потрібно бути таким, якими він хоче бачити своїх вихованців. Без сумніву, кредом для православного педагога є слова Христа Спасителя: «Ви є світло світу.», - кажуть у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ладомир Показати IP 4 Березня 2010 23:11
Ужос!!! Зачем так детей мучить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus