USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як співпрацюють українські і німецькі благодійники*

12 Травня 2014 13:40
Реанімобілі, медичне обладнання та меблі отримують лікарні та навчальні заклади Волині завдяки співпраці волинського благодійного фонду з предстаниками з Німеччини.

Так, прес-конференція, присвячена підбиттю підсумків співпраці Волинського обласного благодійного фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор» та благодійної організації з Німеччини Конвойної групи «Вальдек Франкенберг» відбулася 12 травня у Луцьку.

Як розповіла керівник благодійного фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор» Галина Ведрич, на теренах області фонд працює вже п’ятий рік, чотири роки триває співпраця з конвойною групою. Свого часу партнерство з іноземними благодійниками налагодив тепер вже народний депутат Сергій Мартиняк.

У Німеччині конвойна група працює впродовж 25 років, а протягом чотирьох років співпраці благодійний фонд «Європейський вектор» отримав необхідні для волинських закладів бюджетної сфери лікарняні ліжка, медичні меблі, обладнання, а також шкільні парти, стільці та інші меблі для дошкільних навчальних закладів та шкіл – загалом понад 150 тонн гуманітарного вантажу. Завдяки співпраці лікарні та центри первинної медико-санітарної допомоги на теренах Луцького, Рожищенського та Горохівського районів отримали реанімобілі. Четвертий реанімобіль невдовзі отримають у Турійському районі, він наразі проходить стадію розмитнення. Медичну апаратуру отримали Локачинська, Рожищенська та Луцька центральні районні лікарні.

Зараз у Луцьк прибула делегація представників Конвойної групи «Вальдек Франкенберг» з 11 осіб, на чолі з головою організації Вільфрідом Фогелем. Під час перебування на Волині німецькі партнери планують відвідати об’єкти соціальної інфраструктури, де нині волиняни використовують вантаж, який постачає конвойна група.

Так, передбачено відвідання Турійської центральної районної лікарні, де за кошти фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор» здійснили ремонт хірургічного відділення, реанімації та приймального відділення. Ці відділення після ремонту повністю укомплектовані меблями, які надала Конвойна група «Вальдек Франкенберг». Зі слів Галини Ведрич, у Рожищенській ЦРЛ завершуються ремонтні роботи гінекологічного та родового відділень, які будуть укомплектовані за рахунок вантажу, що сьогодні вже прибув в Україну з Німеччини. Відвідають також школи, укомплектовані партами, стільцями та дошками від конвойної групи, будинки милосердя християн віри євангельської, яким фонд допомагає продуктами харчування. Також німецьким партнерам покажуть відбудований за кошти народного депутата після пожежі храм у селі Галичани Горохівського району.

Сергій Мартиняк не зміг відвідати прес-конференцію, оскільки працює у Верховній Раді у Києві. Його помічник Олександр Пиза зазначив, що, зважаючи на непросту ситуацію в державі, Верховна Рада повинна перебувати у робочому стані. Він наголосив, що конвойна група не є німецькою урядовою програмою чи програмою якогось фонду. Це – благородна місія звичайних, щирих людей. З його слів, приїзд цієї групи людей у Луцьк є показовим, адже цим вони підтвердили для німців, що тут мешкають відповідальні, спокійні та врівноважені люди.



Заступник головного лікаря Луцької ЦРЛ Олександр Коменда, своєю чергою, розповів, що лікарня отримала від німецьких партнерів УЗД-апарат для діагностики захворювань кістково-м’язової системи, якого раніше не було у лікарні. Також отримали 40 функціональних лікарняних ліжок для терапевтичного та хірургічного відділень. Завдяки цьому пацієнти перебувають у комфортніших умовах, ніж раніше.

Також за допомогою благодійного фонду «Європейський вектор» поремонтували хірургічне відділення, завершили роботи у половині відділення. Пацієнти перебувають у індивідуальних палатах, лікарня набуває європейського вигляду. До того ж, Олександр Коменда зазначив, що за отриманими реанімобілями стоять десятки врятованих людських життів, є можливість транспортувати важких хворих у Львів та Київ, зменшилися показники смертності.



Вільфрід Фогель зазначив, що у Німеччині їх всіляко відмовляли вирушати в Україну в такий непростий для держави час. Втім, команда була впевнена, що їх гостинно зустрінуть на Волині.

«Ми щасливі, що прибули у гарне та спокійне місто Луцьк. Ми не бачимо тут жодних протестів, люди тут привітні, місто розвивається», - розповів очільник конвойної групи. Він наголосив, що конвойна група не займається політикою, її завдання – допомога простим людям. З його слів, організація, окрім Волині, допомагає Івано-Франківській та Чернівецькій областям. Зокрема, з 2000 року в Україну передали 1520 лікарняних ліжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus