USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Статистика переконує: культура і мистецтво ще живі на Волині

23 Березня 2010 14:34
На Волині театральне мистецтво представляють академічні обласні український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка та театр ляльок, глядацькі зали яких можуть прийняти одночасно понад 1000 осіб.
До речі, в цьому році театру ім. Т.Г. Шевченка виповнюється 70 років з дня його заснування.
Торік театри представили глядачам 475 вистав. Їх відвідали 112 тисяч глядачів, з них кожен четвертий – на гастрольних спектаклях поза межами області.
Здійснено постановку 9 нових вистав та 2 – поновлено. В репертуарі музично-драматичного театру є вистави для дітей. Скажімо, на 50 ранкових виставах побувало майже 18 тисяч юних глядачів.
Театральний персонал нараховує 219 осіб, із них 111 – художньо-творчі працівники. Троє з них мають звання народного артиста України, вісім – заслуженого артиста України, один - заслуженого артиста Автономної Республіки Крим, троє – заслуженого діяча мистецтв.
Волинська обласна філармонія, яка об’єднує 8 постійних колективів, провела 445 концертів, їх відвідали понад 96 тис. слухачів. Причому кожен другий концерт був присвячений дітям, а кожен третій концерт мали змогу відвідати 18 тис. сільських жителів.
Не зникає інтерес волинян до свого історичного минулого. Сьогодні в області діє 10 музеїв, основний фонд яких налічує понад 193 тис. експонатів. Музейні експозиції та виставки в минулому році відвідали 120 тис. осіб, дві третини з яких – учні та студенти.
Найбільш масовим та доступним джерелом інформації залишаються бібліотеки. Мешканців області обслуговують 573 бібліотеки із загальним книжковим фондом близько 7 млн. примірників. За рік, що минув, 398 тис. читачам видано 9 млн. примірників видань.
У 671 клубному закладі торік працювали більше 3 тис. клубних формувань, що об’єднували 36 тис. учасників. Протягом минулого року ними проведено 76 тис. культурно-масових заходів, які відвідали  4 млн. волинян.
Минулоріч у сфері культури та мистецтва області в цілому було зайнято 3,5 тис. осіб, або близько 2% загальної кількості працюючих. Тож, хочемо привітати їх всіх з професійним святом, побажати здоров’я та творчого натхнення, - повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus