USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Сюрприз для ковельчан - пожежне суперавто «три в одному»

23 Листопада 2009 15:41
Нова пожежна автоцистерна, яка здатна замінити три стандартних автомобілів, надійшла із Києва до рятувальників Ковельського райуправління МНС. Відтепер вогнеборці гаситимуть пожежі на новому авто втричі швидше.
Унікальна для Волині машина складена на шасі КамАЗу. Вона втричі потужніша від стандартних пожежних автомобілів ЗІЛ-130 або ЗІЛ-131. Скажімо, нова автоцистерна АЦ вміщає 8 тонн води для гасіння. Коли ЗІЛи перевозять ємності лише на 2,5 тонни. До всього, нова автоцистерна може вмістити 400 літрів піноутворювача. На шасі авто встановлений потужний водяний насос, що здатен подавати під високим тиском 40 літрів води за секунду, - розповіли у прес-службі обласного управління МНС.
Автомобіль такого типу поки єдиний на Волині. «Невипадково  керівництво облуправління постановило дислокувати його саме в Ковелі, адже із зазначеного міста, розташованого у центрі Волині, можна оперативно виїхати у будь-яку точку області для ліквідації масштабних пожеж», - наголосив начальник відділу матеріально-технічного забезпечення обласного управління МНС підполковник Сергій Клєц.
Автоцистерна для ковельчан придбана за гроші МНС. Це вже 15-а пожежна машина, яку впродовж двох років надіслали з Києва на Волинь. Наприклад, рятувальники поповнили власний автопарк рідкісним пожежним автомобілем «першої допомоги» АПД -2 на базі «Газелі». А також багатофункціональним колінчатим підйомником, який завдяки механізмові-люльці здатен рятувати людей із недоступних для стаціонарних драбин місць.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 21:35
добре ковельчанам, можливо лучанам колись теж поталанить і пожежники отримають машину, здатну гасити вогонь на висоті 16-поверхівки (бо у нас такої теж немає)
seal Показати IP 24 Листопада 2009 20:54
Допоки вона з Ковеля доїде в будь-яку точку області, то в тій точці вже й гасити не буде чого. Такі автомобілі повинні бути в кожному місті чи райцентрі. І бажано не по кілька. Хоча я розумію, що це зараз нереально. Але ж мріяти не шкідливо. Народ, дотримуйтесь правил протипожежної безпеки - і хай тоді ті атомобілі ніколи не виїжджають (в хорошому розумінні) з гаражів!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus