USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Центр для людей з особливими потребами «Агапе» будують біля Луцька

26 Листопада 2013 17:55
Сучасний соціальний проект «Агапе», який відповідає нагальним суспільним потребам і запитам неповносправних, розпочали служителі релігійної громади євангельських християн-баптистів «Фіміам» міста Луцька. У планах служителів церкви – забезпечення житлом найбільш соціально незахищених людей з обмеженими можливостями. Там вони зможуть постійно проживати у спеціалізованих умовах, з допомогою професійного, уважного персоналу здобувати навики, необхідні для повсякденного життя, освоювати нові професії, реалізовуватися у обраній сфері та багато спілкуватися. Адже медичні заклади, куди потрапляють неповносправні з ураженням спинного мозку, здатні забезпечити їх реабілітацією лише на час лікування.
Під час щорічного конгресу християнської молоді Волині з церков євангельських християн-баптистів, що відбувся у Луцьку за участі голови Українського Біблійного Товариства Григорія Івановича Коменданта, заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич вручила сертифікат будинку для колективного проживання людей з особливими потребами «Агапе» на суму 100 000 гривень.

«Ігор Петрович Палиця, перебуваючи з робочим візитом у Луцьку, ознайомився з проектом «Агапе» та вирішив допомогти. Така модель побудови будинків спільного проживання – великий крок до вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, тому благодійний фонд не міг залишитися осторонь. Адже рівень суспільства світ визначає за ставленням до людей старшого віку та неповносправних. Допомога, надана благодійним фондом – це лише невеликий внесок у розвиток свідомого суспільства. Любов народжується з любові, а милосердя з милосердя, тому одна з програм фонду «З добром у серці» суголосна проекту «Агапе» і відповідає його завданням», – розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.
У коментарях «ВН» відповідальний за служіння неповносправним в церкві «Фіміам» у Луцьку Сергій Больчук зазначив: «Основні «стовпи» будинку «Агапе» – це якісний догляд і доступність. Я сам доглядаю дружину після аварії вже 12 років, тому знаю суть проблеми зсередини. Окрім того, з 2006 ми проводимо табори для людей з особливими потребами і чули відгуки, що ці 7 днів вони відчувають себе потрібними повноцінними людьми. Тобто таке служіння їм необхідне, що і буде реалізовано у проекті «Агапе» впродовж всього року. Планується, що це буде компактний будинок, розрахований на проживання максимально до 20 людей. Досвідом побудови поділилися наші друзі з Канади. До прикладу, в одному штаті Онтаріо є 250 таких будинків. Отримані кошти ми хочемо використати для встановлення віконно-дверних конструкцій. Ще в 2011 році ми придбали земельну ділянку у селі Боратин поблизу Луцька і розпочали будівництво. З Божою поміччю, на початку 2015 року плануємо відкриття. Хотілося б, щоб цей будинок став прикладом для всієї України. І ми віримо, якщо ми реалізуємо таку модель у Луцьку, то великі міста знайдуть кошти на будівництво та утримання подібних будинків. Дякуємо за підтримку, ми приймаємо цей подарунок, як велике підбадьорення».





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 27 Листопада 2013 00:27
хто ще дасть 100000 грн. на таку справу?
Тут більше про будин до Вася Показати IP 8 Грудня 2013 18:29
http://www.nepovnospravni.com/#!-/c1f39

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus