USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Клімчука лобіюють інтереси окремих підприємств? Документ

7 Травня 2010 10:00
Колишній заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук своїм листом зобов’язав Луцьку міську раду забезпечити привітання та придбання продуктових наборів для ветеранів Великої Вітчизняної війни до 65-ї річниці перемоги, а також рекомендував придбати ці продукти у конкретного підприємства – «Волиньагрореммаш».

Зокрема, у листі зазначається, що з метою раціонального використання коштів, продукти для наборів рекомендують придбати у ВАТ «Волиньагрореммаш» за оптово-відпускними цінами.

Чому ОДА рекомендувала місту купувати продукти в цього підприємства, начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Кец не повідомив.

«Я не буду коментувати з цього приводу, бо не уповноважений з цього питання. Ми напряму не займалися формування продуктів харчування, ми формували списки інвалідів першої, другої групи», - зазначив він.

Разом з тим в листі вказано ім’я виконавця – себто працівника, який готував цей лист – Кец.

Оскільки лист підписаний колишнім заступником голови облдержадміністрації Святославом Кравчуком, який займався куруванням гуманітарних питань, «ВН» попросили прокоментувати ситуацію нинішнього заступника голови ОДА з гуманітарних питань Олександра Курилюка.

«Ми не те, що рекомендували. Просто є практика співпраці. Є окремі політичні партії і громадські організації, які залучають благодійні кошти і організовують отакі продуктові набори. Думаю, що порушення в цьому немає. Якщо подивитися по цінам, то там (на ВАТ «Волиньагрореммаш», - «ВН») досить прийнятні. Можна було б пошукати іншу базу, але там люди йдуть на зустріч, допомагають формувати ці набори, розфасовувати і так далі», - зазначив Курилюк.

Щодо зобов’язального характеру листа, Курилюк зазначив, що «в принципі це нормально зобов’язувати, тому що сьогодні є вертикаль виконавська і тому десь у себе – ці райдержадімістрації, виконкоми - передбачають кошти на відзначення ювілеїв на день визволення, незалежності. Ми хотіли, щоб все пройшло на належному рівні».

Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк зазначає, що листа не бачив, а тому коментувати його зміст не може. Проте пояснив, що відповідно до Закону України про місцеве самоврядування виконавча влада, тобто ОДА має право контролювати і вимагати звіту від місцевої, лише в частині делегованих повноважень. Здебільшого - це питання використання коштів державного бюджету.

«В основному це питання соціального характеру, освітні, так би мовити бюджетні, які фінансуються державою. В частині інших повноваження – тільки контролюючі органи можуть нас перевіряти», - прокоментував Пархом’юк.

Начальник департаменту соціальної політики Луцької міськради Петро Верзун зазначив, що місцева влада обласну не послухала і не користалася послугами вказаного підприємства. «Область рекомендувала придбати товари в підприємства, але я вважаю, що це неправильно, це порушення антимонопольного законодавства», - прокоментував Верзун.

Водночас він зазначив, що подарунки ветеранам таки зробили. «Добре, що ініціатива міської влади співпала з ініціативою обласної. Цього року сформовано близько 500 продуктових пакетів», - зазначив Верзун.

Вартість пакету - до ста гривень. Продуктові подарунки місто сформувало за рахунок благодійних пожертв місцевих підприємців, які надали різні види продуктів: цукор, крупи, чай і так далі, - пояснив Петро Верзун.

Довідково:

З Закону України «Про місцеве самоврядування»:
Виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад є підконтрольними і підзвітними відповідним радам, а з питань здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади - також підконтрольними відповідним органам виконавчої влади. (Стаття 11).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вчителька Показати IP 7 Травня 2010 13:11
"..Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк зазначає, що листа не бачив..." - Толичек як завжди нічого не знає, не бачив і не чув і взагалі його хата з краю, бо треба тенедерами на харчування в школах займатися, а не якісь там листи з ОДА читати
Кум Показати IP 7 Травня 2010 15:08
Тепер ветерани харчуються підшипниками?
дідо Показати IP 8 Травня 2010 08:07
Клімчук працює за відкат...Волиньагрореммаш, Луцькийспиртогорілчаний, ....хто наступний ? Контініум?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus