USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У лісах під Ківерцями – суцільне сміттєзвалище

15 Грудня 2009 12:24
Екологічна інспекція Волині розкритикувала владу Ківерцівського району через байдужість до довкілля. З’ясувалося, що в місцевих лісах нагромадилися купи органічного сміття, сотні пластмасових пляшок і гори побутових відходів.
 
Інспектори виявили стихійні сміттєзвалища під час перевірки навколишніх лісів. Раніше поблизу райцентру та в селах нагромаджувалося переважно органічне сміття, яке згодом перегнивало. Проте нині в лісах з’явилися полімерної тари. Пляшки та інша пластмаса не розкладається. Тому смітники для ківерчан стали масовим лихом. 
 
«Прикро, але вже давно стихійні сміттєзвалища є обов’язковим атрибутом ківерцівського довкілля. Засмічуються придорожні смуги, лісосмуги, поля, береги водойм, особливо поблизу райцентру та сіл району. Через сміття у лісі, рекреаційна зона стає непривабливою та непридатною для відпочинку» - кажуть у прес-службі обласного управління екоінспекції.
 

 
Після інспекції та перевірки неприємних фактів засмічення лісів, що знаходиться в користуванні дочірнього підприємства Ківерцівського лісгоспу, екологи наклали штраф на винуватців. Покарали поки єдиного лісівника - майстра тутешньої дільниці Сергія Гурика. З нього стягнули 255 гривень адміністративного штрафу. Як зазначають інспектори, лісівник покараний «через невиконання природоохоронного режиму використання лісових земель».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 15:18
винні у тому самі люди, які захаращують природу!!! і тепер я точно знаю, що в ківерцівський район влітку в ліс не поїду відпочивати!
seal Показати IP 15 Грудня 2009 20:42
До Юки. Люди, безумовно, винні. Але ж і влада повинна за цім слідкувати. Хоча б контейнери для сміття в зонах відпочинку поставили б. Дивись і розкиданого сміття було б менше. Або нехай би владці Ківерцівського району перейняли позитивний досвід луцької мерії по наведенню порядку в місцях відпочинку.
Таня Показати IP 16 Грудня 2009 19:06
Винні звичайно люди, які засмічують ліси, бо до сміттєзвалища в с.Заброди не так далеко (всього 3км). Але й влада для цього нічого не робить. Мусорка їздить раз в тиждень, і то не завжди, і то завжди з запізненням, і то завжди переповнена, що мусор не влазить. А стихійників потрібно штрафувати жошче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus