USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

У Нововолинську переплачували за тепло

3 Лютого 2011 10:21
Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України виявило зловживання у діяльності теплоенергетиків Волині.
Серед штрафників опинилися КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та УВКГ «Ковельводоканал».
Як повідомив 1 лютого начальник Волинського обласного територіального відділення АМКУ Віктор Гупало, у минулому році КП «Нововолинськтеплокомуненерго» брало оплату за втрату в тепломережі двічі.
Тобто, як пояснив Гупало, у тарифі на подачу гарячої води чи тепла вже закладені кошти на компенсацію втрат, які виникають під час подачі води по мережах. Однак комунальне підприємство для своїх платників, серед яких в основному звичайні мешканці, все одно додавало ще один рядок в розрахунковій квитанції. Таким чином, люди платили за одне й те саме – двічі.
Що стосується УВКГ «Ковельводоканал», то це підприємство завищувало вартість документації, яка потрібна для того, аби підключити своє помешкання до централізованої подачі води. Ціна документів на видачу технічних умов була явно завищена, тому обласне АМКУ й звернуло увагу на діяльність цього підприємства.
Таким чином, зазначені підприємства встановили завищені тарифи на свої послуги без об’єктивно виправданих на те причин, - вирішили антимонопольники.
За що АМКУ наклали на них штраф у загальному розмірі 25,5 тисяч гривень, а також зобов’язали встановити вартість на свої послуги згідно з чинним законодавством.
Загалом протягом минулого року Волинське обласне відділення АМКУ виявило 176 порушень у сфері антимонопольного законодавства, за які недобросовісні підприємства вже сплатили до бюджету трохи більше 312 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталій Луцьк Показати IP 3 Лютого 2011 10:44
А слабо порахувати переплату і внести ці гроші як авансовий платіж людям? А то одна контора здерла з населення, друга (АМКУ) це виявила і переправила кошти у темні і загадкові хащі під назвою бюджет, а люди "в прольоті".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus