USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У робітників шкідливого виробництва «вкрали» кілька років пенсії

26 Березня 2010 15:45
Питання соціального захисту лучан, зайнятих на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, правильність встановлення пільг та компенсацій за умови праці, знаходяться на постійному контролі експертів з умов праці відділу праці департаменту економіки.

З цих питань в першому кварталі 2010 року проведено перевірки 26 суб’єктів господарювання. Встановлено, що на кожному п’ятому підприємстві працівники працювали на робочих місцях, зайнятість на яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Загальна кількість робочих місць, що підлягали атестації на перевірених підприємствах, становила 322. Із них атестовано 236 робочих місць або 73,2%.

Не проведена атестація робочих місць на 4 підприємствах. З цієї причини не забезпечено права на пільги за умови праці для 177 осіб, із яких 4 мали право на пенсію за віком на пільгових умовах. В числі таких ПФ «Крок-буд» та ВДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».

На перевірених підприємствах комунальної власності ДНЗ №2, ДНЗ №10, ДНЗ №38, ДНЗ №34, ДНЗ №24, ДНЗ №35, ДНЗ №32, ДНЗ №29, ДНЗ №15, ДНЗ №27 та обласному бюро судмедекспертизи керівниками дотримано вимоги нормативно-правових актів щодо проведення атестації та надання працівникам пільг та компенсацій за умови праці.

Також під час перевірок якості проведення атестації робочих місць встановлено, що право на пільгове пенсійне забезпечення не підтверджено працівникам за професією електрогазозварник в ТзОВ «Санрайз», - інформує ІАЦ «Луцьк» .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus