USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Світязі забагато заліза

30 Вересня 2010 13:02
Волинські екологи перевірили якість води у водоймах Шацького національного природного парку.
Були відібрані проби поверхневих вод з озер Світязь, Пулемецьке, Пісочне, Луки-Перемут, Люцимер, Чорне, Соминець в тих же точках відбору, що і в липні, аби встановити відповідності нормативам гранично допустимих концентрацій (ГДК) і вимогам санітарних правил і норм для водойм рибогосподарського призначення, інформує прес-служба Держекоінспекції.
За результатами досліджень гідрохімічних показників встановлено, що в озері Світязь із 4-х відібраних проб вод існує лише перевищення вмісту заліза у 1,2 раза в пробі, відібраній в урочищі Гряда на території центрального пляжу. Усі інші показники досліджень – в межах ГДК.
У відібраних пробах в озерах Пісочне, Луки-Перемут, Пулемецьке, Соминець, Люцимер, Чорне перевищень ГДК немає.
Рівень розчиненого кисню в усіх водоймах вище 6 міліграмів у кубічному дециметрі. Температура води – від 15,0ºС до 16,9ºС.
Величини гідрохімічних показників досліджень зменшились у порівнянні з липневими концентраціями. Стан поверхневих водойм стабільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микита Показати IP 30 Вересня 2010 17:09
Багато заліза - не така й вже біда. А в Луцьку в воді мало йоду, тому й керують тут такі кретини, як Шиба, Грицюк, Башкаленко...
Tarantino до Микита Показати IP 30 Вересня 2010 18:35
Ви і в новині про тушканчиків Шибу і Грицюка згадаєте?
tatarynb Показати IP 2 Жовтня 2010 22:41
Хай ЗІЛ з Нивою з Світязя дістануть = к-сть заліза зменшиться... :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus