USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У волинському селі освятили каплицю. ФОТО

14 Лютого 2011 13:57
У селі Мовчанів Локачинського району 12 лютого освятили православну капличку – на її зведення пішло півроку.

Як розповів ініціатор будівництва храму, уродженець цього села Василь Кузьмінчук, ідея збудувати церкву в рідному селі йому прийшла уві сні.

«Близько двох місяців мені не давав спокою один сон – снилася церква у селі. І я приїхав одного разу і вирішив, що мушу збудувати тут церкву. Бо її в цьому селі ніколи не було. І хоча зараз в Мовчанові мешкає не більше 160 людей, церква тут потрібна, бо добиратись до інших сіл дуже далеко», – розповів він.

Проект церковної будівлі Василь Кузьмінчук знайшов в інтернеті. Майстри із Закарпаття приїхали на Волинь і зібрали дерев’яну капличку, розповів він.

Назвали церкву іменем святого цілителя Пантелеймона, оскільки місце для зведення каплички має прямий зв'язок з цілительством.

«Розташували церкву поряд з хатою, де довгий живе і працює рід цілителів. І мама, і дід, і бабуся. Цілий мій рід Кузьмінчуків допомагав людям. Ми спочатку хотіли, щоб церква була Михайлівська, але батюшки порадили, щоб вона була названа на честь Пантелеймона», – пояснив він.

Правити служби у новозбудованій мовчанівській церкві буде отець Віталій з сусіднього села Павловичі.

«Він буде настоятелем нашого храму, буде правити у вівторок і четвер, а також по великих святах», – розповів Василь Кузьмінчук.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
алекс Показати IP 29 Січня 2015 14:23
Сьогодні там був . Все побудовано на бізнесі сина та невістки.Бідні люди чекають черги по8-10 днів,сплять в машинах(хто багатший -за гроші ночує в приватних кімнатах сина).Разом з невісткою відкрили кафе-магазин ,де годують та зігрівають гарячим чаєм,купленим за гроші людей.Кажуть,що раніше можна було записатись на конкретний день,але синові стало це не вигідно ,і зробив живу чергу,щоб процвітав бізнес.Всі люди незадоволені ,але мовчать з поваги та довіри до баби Наді.Розчаровані приЇхали додому ,бо стояти в черзі по 10 днів з хворою маленькою дитиною неможливо!!!!
Людмила Показати IP 2 Вересня 2015 21:48
дайте мне пожалуйста номер телефона бабы Нади?
Таня Показати IP 23 Жовтня 2016 12:18
Я приїхала з одно місячною дитиною а мене навіть ніхто непропустив сказали займати чергу. Хотя маленькіх дітей приймають без чергі це шарлатани

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus